Druhá verze X360 se 120GB?, prodej PS3 zpomaluje
zdroj: tisková zpráva

Druhá verze X360 se 120GB?, prodej PS3 zpomaluje

6. 1. 2007 13:13 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Pokud jste si někdy kladli otázku, proč Microsoft neprodává Xbox 360 s HDMI kabelem, tak tady je možná odpověď.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Na internetu se objevila fotografie Xboxu 360, který není totožný s Xboxem 360. Zadní panel je totiž jiný a obsahuje jiné zdířky. Předpokládá se, že jde o druhý Xbox 360, přesněji řečeno, Xbox 360 v2 (verze 2) s krycím jménem Zephyr. O té se už nějaký ten pátek spekuluje. Verze 2 má obsahovat chladnější procesor vyrobený 0,065 mikronovou technologií, má mít vzadu ještě HDMI port pro možnost připojení televize s plnou podporou digitální obrazu v rozlišení 1080p a navíc ještě 120 GB harddisk pro objemné downloady třeba filmů v HD kvalitě. Jestli bude 120 GB disk dávaný dohromady s Xboxem (jako bundle) nebo ne, to se neví. Stejně tak se neví, kolik bude Zephyr vlastně stát, vše jsou zatím pouze neoficiální spekulace.

A to zdaleka není jediná novinka týkající se Xbox 360. Jeden z ředitelů Microsoftu, Scott Henson, v rozhovoru pro ArsTechnica nastínil některé další plány firmy. Například řekl, že HD-DVD může být klidně "další BetaMax", konkrétně "nechceme po zákaznících vyžadovat dalších 200 dolarů za něco, co může být druhý BetaMax". Čímž komentoval to, že Microsoft sice pro Xbox 360 plánoval HD-DVD mechaniku, ale od počátku si nechal otevřená zadní vrátka pro případ, že se HD-DVD nujme a Blu-Ray bude populárnější. Microsoft má taky kliku, že neúspěch HD-DVD by postihl jenom část majitelů Xbox 360, ale neúspěch Blu-Ray by pocítili všichni majitelé PS3 (zákazníci Sony). Ostatně, proč to říkám? Z rozhovoru také vyplývá, že HD-DVD (ani nic jiného) nebude interní mechanikou v Xboxu 360. Prostě proto, že se tím zvedá cena, no a (zatím) to není potřeba.

Cena je asi taky hlavním problémem Sony Playstation 3. Jestli ne v Americe, tak v Japonsku určitě. Jak jinak si vysvětlit to, co zachytil například Senakablog, který zveřejnil fotografie regálů plných Playstation 3, kterým zdá se chybí jen to jediné == zákazníci. Prvotní vlna zájmu je prostě pryč a vše se vrací do normálu, i díky vyřešení potíží s výrobou. To samé je zachyceno na fotkách tady a tady. Po negativní mediální kampani, slabší nabídce startovních her (snad kromě Resistance), absenci MP u mnoha multiplatformních počinů a odlivu exkluzivit (viz např. Virtua Fighter 5 či Tekken 6 z poslední doby) se tomu nelze divit.

zdroj: Engadget

cappy

Nejnovější články