3D hraní už brzy i na Xbox 360? E3 na to odpoví
zdroj: tisková zpráva

3D hraní už brzy i na Xbox 360? E3 na to odpoví

23. 5. 2011 17:49 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Na jedné straně se éterem nesou zprávy, že Microsoft využije letošní E3 k pořádnému nakopnutí své periferie Kinect do oblasti hardcore hráčů, na straně druhé dnes Eurogamer zveřejnil informaci od zaručeného zdroje, že se Microsoft naplno vrhne do vod 3D hraní. Na E3 má údajně dojít k představení podpory plnohodnotného stereoskopického 3D, které bude do každého oka separátně posílat přes HDMI signál v rozlišení 720p. Z toho však vyplývá, že potenciální 3D si moc neužijí majitelé starších Xboxů bez HDMI.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

„Nejenom, že je konzole sama plně schopná 3D zvládnout, je pro to dokonce vhodnější než PS3,“ říká tajný zdroj a na dotaz, kdy Microsoft podporu 3D oznámí reaguje jasně: „E3 je na obzoru. Microsoft musí něco oznámit, nemyslíte?“.

Doposud byla jedinou konzolí na trhu s podporou stereoskopického 3D PlayStation 3, a to už od června minulého roku. Doposud této možnosti využilo hned několik her včetně Killzone 3 a Gran Turismo 5, což Sony nezapomíná zmiňovat, jak to jen jde. A je to logické, když mateřská firma herní divize produkuje 3D televize, jejichž rozšíření mezi uživateli je v současné ještě pořád tou největší brzdou plného rozletu 3D. A společně s tím i brýle, které člověk musí mít nasazené na nose. Ostatně, nedostatečný počet 3D televizorů na trhu zmiňoval Aaron Greenberg z Microsoftu v červnu minulého roku, když pro VG247 vysvětloval, proč se Microsoft do oblasti 3D hraní tolik netlačí. Situace se v mezičase asi změnila.

V březnu tohoto roku se přitom na trhu objevil handheld Nintendo 3DS s podporou 3D bez brýlí. Zatím se mu však nevede tak dobře, jak Nintendo předpokládalo. Ale Vánoce jsou teprve před námi a během nich se může všechno zlomit.

Nejnovější články