V adrenalinové černobílé plošinovce Riptale zabíjíte plazy a draky
zdroj: tisková zpráva

V adrenalinové černobílé plošinovce Riptale zabíjíte plazy a draky

9. 1. 2017 13:56 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Finské studio Super God rozhodně nepatří k velkým jménům nezávislé scény, nicméně jejich prvotina Riptale nevypadá vůbec špatně. Jde o dynamickou, adrenalinovou akční plošinovku, která svým rychlým stylem evokuje staré hry tohoto typu. V pocitu hry ze staré školy vás podporuje i audiovizuální zpracování, kdy černobílou grafiku doplňuje správně stylový soundtrack, který sedne k téhle řežbě s draky.

Hlavním hrdinou Riptale je starý bojovník Kumo, jehož vesnici začali tyranizovat draci vylézající z nedaleké jeskyně. Kumo pochopí, že řešením není vybít draky na povrchu, ale dostat se k jádru pudla, či spíše draka, v podzemí a zlikvidovat zdroj téhle šupinaté tyranie. A tak se, i se svou svéráznou pokrývkou hlavy, vydává do rozsáhlé podzemního komplexu, kde povraždí vše, co se hýbe. Tím se přece musí problém vyřešit.

Ačkoliv z pár měsíců staré ukázky není vidět, že by se Kumovy bleskurychlé útoky a frenetický pohyb v prostoru nějak vyvíjely, ve hře bude i systém progrese. Pomocí záhadných drahokamů si budete odemykat nové, silnější schopnosti, bez kterých v hlubších částech podzemí nepřežijete. Navíc nepočítejte jen s draky a jejich plazími přisluhovači, jeskyně jsou sídlem prastaré civilizace, kterou by bylo nejlepší nechat na pokoji…

zdroj: Archiv

Riptale vyjde v první čtvrtině tohoto roku na Windows, Linux a Mac.

Nejnovější články