Shelter 2 simuluje život rysa a vyjde počátkem března
zdroj: tisková zpráva

Shelter 2 simuluje život rysa a vyjde počátkem března

9. 2. 2015 16:55 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Pokračování zajímavé, ale poněkud nedomyšlené survival adventury Shelter má konečně finální datum vydání - 9. března. Důvodem všemožných zdržení samozřejmě nebyl nic jiného, než snaha autorů dotáhnout hru do co možná nejlepší podoby, a přidat do ní větší množství unikátních prvků. S ohledem na podobné sliby nelze než doufat, že tomu tak skutečně bude a Shelter 2 se povede lépe než jedničce. Ten si na serveru Metacritic vysloužil nepříliš lichotivé průměrné skóre 69 % a od nás si odnesl ještě méně.

Jezevci zkrátka příliš netáhli, alespoň ne recenzenty. A i to je možná důvod, proč tyto nešťastníky ve druhém díle vystřídají rysové. Hru bude možné brzy, od 25. února, předobjednávat na Steamu, kde uživatelé dostanou v rámci včasné předobjednávky rovněž jednoho speciálního rysa, navrženého dle předlohy rysa iberského. Jako další bonus se mohou včasně kupující těšit rovněž na soundtrack, jehož ochutnávku můžete zaslechnout níže.

zdroj: Archiv

Náplň hry jistě potěší všechny milovníky fauny a nějakého dobrodružství k tomu. Hru hráč začíná v roli těhotné rysice s tím, že nejprve je třeba připravit pořádnou skrýš, a po porodu vyvést mláďata do světa, kde je třeba naučit je přežít v divočině plné nástrah a větších predátorů.

Oproti jezevcům z minulé hry nabízí dvojka i slibované novinky. Mezi ty patří například bohatší možnosti pohybu, ukazatel staminy či více drobotiny určené k naplnění vlastních žaludků. Těšit se můžeme také na řadu mateřských povinností typu krmení svých mláďat či například přivolání je z blízkého okolí.

Nejnovější články