Novinka autorů série Myst chce po vašem počítači 32 GB operační paměti
zdroj: Foto: Cyan Worlds

Novinka autorů série Myst chce po vašem počítači 32 GB operační paměti

18. 4. 2023 13:26 | Bleskovky | autor: Ondřej Partl |

Autoři série Myst ze Cyan Worlds si už v roce 2019 prošli crowdfundingovou kampaní pro steampunkovou novinku Firmament. Původně titul čistě pro virtuální realitu byl několikrát odložen a postupně byl přepracovaný do podoby, aby si ho mohli zahrát i lidé bez speciální helmy. To znamená, že čekání na průzkum tří unikátních záhadných říší už je poněkud dlouhé. Ale konečně se blíží ke svému konci.

Skrze novou ukázku bylo oznámené datum vydání, na které dojde 18. května. Hra bude v tento den dostupná na Steamu a GOGu. Než si ji ale půjdete koupit, možná by bylo dobré hodit okem na hardwarové požadavky.

Ty nejsou nikterak mírné a v doporučených naleznete třeba AMD Ryzen 7 3800X a Intel i5 ze série 11000, případně grafickou kartu Radeon RX 6800XT nebo GTX 1080 Ti s alespoň 12 GB VRAM. To nejzajímavější se ale odehrává na poli operační paměti, kde se nachází 32 GB RAM.

Podle vyjádření vývojářů (děkujeme PC Gameru) to je kvůli tomu, že titul je vizuálně náročný, což chtějí skrze tyto požadavky hráčům jasně naznačit. Firmament proto bude ve skutečnosti fungovat a vypadat dobře i na trochu slabším hardwaru a s 16 GB RAM (podporované je dokonce hraní na Macbooku Air s čipem M1), ale tvůrci chtěli jasně nastavit hranici pro plynulé hraní s vyššími detaily, rozlišením a také ve VR.

zdroj: Cyan Worlds

Nejnovější články