Uncharted 4 je klasická akční jízda, jak ukazuje 15 minut z hraní
zdroj: tisková zpráva

Uncharted 4 je klasická akční jízda, jak ukazuje 15 minut z hraní

2. 7. 2015 11:42 | Video | autor: Honza Konfršt |

Letošní E3 je již minulostí a s mírnou časovou prodlevou vydávají jednotliv studia videa ze svých prezentací pro novináře. To je i případ Uncharted 4: A Thief's End od týmu Naughty Dog, který se prezentuje čtvrthodinkou z již známé mise. Sami se tak nyní na vlastní oči můžete přesvědčit o tom, proč byli kluci tak ohromení a co je pravdy na vznosném titulku Milošových prvních dojmů. Video je rozšířenou verzí toho, co jsme mohli vidět v rámci konference Sony.

Hratelností čtyřka svým způsobem ničím objevným nepřekvapí – opět jsme svědky klasické a lineární third person akce s Nathanem Drakem v hlavní roli. V čem však video vyniká je technické zpracování a především touha autorů vše zlikvidovat. Nathan není v bezpečí ani jedinou minutu a vše, za co se aktivně ukrývá, se pod náporem kulek z lehkých zbraní i těžkého kulometu bortí a rozpadá. Následující automobilová honička s opancéřovaným vozem v hlavní roli tomu pak již jen dává korunu.

V onom destruktivním pohledu na věc Uncharted 4 připomíná například letitý F.E.A.R. a bylo by třeba zajímavé vypustit na následující záběry soudního znalce s kalkulačkou v ruce. Nathan se s tím zkrátka nepáře a ve snaze přežít zničí prakticky vše, co není pevně přibetonované do země. A někdy i to. Nakolik se jedná o skripty a nakolik jsou přehnané exploze přirozenými následky frenetické akce, to budeme moci posoudit nejdříve v roce 2016, kdy má čtvrtý díl přijít. Zcela zkrátka ale majitelé PlayStationu 4 do té doby nepřijdou – na podzim má totiž vyjít ještě remasterovaná kolekce prvních třech dílů série.

zdroj: Archiv

Nejnovější články