Krvavá puzzle akce Slain! atmosférou připomíná Castlevanii
zdroj: tisková zpráva

Krvavá puzzle akce Slain! atmosférou připomíná Castlevanii

29. 9. 2014 19:04 | Video | autor: Aleš Smutný |

Fantasy tematika ve hrách dnes hledá sebe sama a tuším, že variace na elfy a trpaslíky, jakkoliv říznuté cynismem a nihilismem, uvidíme na delší dobu naposledy v Dragon Age: Inquisition. Zástupce jiného, minimálně stejně starého fantasy subžánru, pak připomíná titul Slain! od Wolfbrew Games z druhé strany pomyslného vývojářského spektra.

Co že je to za styl? Jednoduše, hrdina stojí sám proti monstrům, stvořením zla a přitom se ohání jen mečem. Právě tak působí i Bathoryn jako hrdina Slain! Původně se hra jmenovala 7 Towers, ale všichni asi uznáte, že Slain! je mnohem údernější. Dobrá, Bathoryn není zase tak normální člověk, občas se umí změnit na vlka. Ale atmosféra hry je příjemně temná, gotická a notně krvavá - nejen kvůli fontánkám krve, co stříkají ze setnutých hlav nepřátel, ale také díky různým brutálním způsobům, jak může rek zhynout.

Cílem je dobýt sedm věží, jejichž pánové zotročují zem. Díky nim bude hra mít dva různé typy map. První se táhnou klasicky zleva-doprava, musíte v nich bojovat s mnoha potvorami, bossy a jsou ryze akční. Druhý typ map má vertikální podobu a představuje samotné věže, v nichž šplháte vzhůru nebo sestupujete do podzemí. Věže jsou založeny na puzzlech a jejich řešení. Když už se vyskytne boj, je součástí řešení nějaké hádanky. Až na konci vás vždy čeká jeden z hlavních bossů, kterého musíte zabít.

Ačkoliv se Slain! drží ryze v grafických hranicích pixelartu, tak srší atmosférou a detailem, který vychází z vizuálního zpracování a ne „kvality“ zobrazení. Naději vzbuzuje i fakt, že v čele Wolfbrew Games stojí dva herní veteráni – Jason Lowell a hlavně Andrew Gilmour (pracoval v Naughty Dog).

Slain! by měla vyjít v březnu příštího roku na PC a další informace o hře můžete čerpat na oficiálních stránkách.

zdroj: Archiv

Nejnovější články