Gratuitous Space Battles 2 předvádí efekty v obrovité vesmírné bitvě
zdroj: tisková zpráva

Gratuitous Space Battles 2 předvádí efekty v obrovité vesmírné bitvě

2. 9. 2014 11:38 | Video | autor: Aleš Smutný |

Positech Games slibují vydání své vesmírné strategie Gratuitous Space Battles 2 letos, možná začátkem příštího roku. Spíše pozdější době napovídá fakt, že momentálně předvádí záběry z pre-alfa verze, nicméně když se na ně podíváte ve videu, které najdete uvnitř článku, uvidíte, že ve skutečnosti minimálně bitvy jsou v celkem pokročilém stupni vývoje a už teď vypadají zábavně.

Během devítiminutové předváděčky si prohlédnete, jak bude ve hře vypadat taková vesmírná bitva a hlavně se předvedou i efekty, které ve hře budou. Ačkoliv je hra ryze 2D s tím, že se tváří jako trojrozměrná v rámci zobrazení modelů lodí, spousta efektů vychází právě z trojrozměrnosti, primárně samozřejmě nasvícení a to ať už přirozené, tak i z jiných zdrojů světla jako jsou paprsky a výbuchy.

Tvůrce ve videu sympaticky poznamenává, že část lidí bude milovat a část nenávidět lens flare efekty, které se ale jemu líbí a proto zde budou. Spíše ale než předvádění jednotlivých triků mi učaroval celý styl vedení bitvy, od přípravy pozic jednotlivých lodí až k šílenému víru desítek bojujících stíhaček. Vlastně myslím, že k videu mělo hrát ke zvukovým efektům ještě tohle. Z Gratuitous Space Battles 2 se klube vážně slibný nezávislý projekt, který by mohl uspokojit nejednoho vesmírného stratéga.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články