GDS 2013: Dan Vávra - Gamedesign v praxi II.
zdroj: tisková zpráva

GDS 2013: Dan Vávra - Gamedesign v praxi II.

14. 12. 2013 12:41 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Stejně jako minulý rok jsme i letos ve spolupráci s PlayZone a pořadateli ze sdružení České hry pořizovali záznamy zajímavých přednášek během Game Developers Session 2013, která se v první polovině listopadu konala v Praze. S ohledem na omezenou návštěvní kapacitu je spíše pravděpodobné, že jste se na GDS 2013 nedostali. Díky sérii videozáznamů, které budeme v následujících týdnech a měsících postupně vydávat, vás to však nemusí mrzet. O nic zajímavého nepřijdete. A stejně jako loni začneme přednáškou Dana Vávry z Warhorse o game designu v praxi.

Než si ale pustíte letošní Danovu přednášku, důrazně doporučujeme, abyste si pustili i záznam přednášky loňské. Důvod je prostý, letošní přednáška s názvem Gamedesign v praxi II. přímo navazuje na Danovo povídání z minulého roku.

Jestliže loni Dan obecenstvu na GDS přednesl úvod do gamedesignu, velkou část letošní přednášky tvoří praktická ukázka návrhu questu, doplněná o vysvětlení základních zákonitostí, na které musí designér při návrhu obsahu myslet. Proč by každé rozhodnutí hráče mělo mít pozitivní a negativní dopad? S čím vším musí designér počítat, než vůbec začne konkrétní obsah navrhovat? Jak určit, co pro moji hru je a není důležité? Dan si s vámi v přednášce projde nejenom konkrétní ukázku návrhu questu, ale podělí se s vámi též o své postřehy ohledně problémů s designem současných her a navrhne jejich řešení.

...

Danovu přednášku Gamedesign v praxi II. z GDS 2013 můžete sledovat i na GDS YouTube kanále. Loňskou přednášku Gamedesign v praxi I. najdete za tímto odkazem. Další záznamy přednášek z GDS 2013 budete zveřejňovat postupně, jak je zvládneme připravovat.

Nejnovější články