Vývoj Prey 2 dostali dle spekulací befelem tvůrci Dishonored
zdroj: tisková zpráva

Vývoj Prey 2 dostali dle spekulací befelem tvůrci Dishonored

31. 5. 2013 17:55 | Téma | autor: Adam Homola |

Ach, Prey 2. Tak nás všechny namlsat úžasným videem, a pak nic. Nejdříve přicházela jedna divná zpráva za druhou, až to došlo k úplnému mlčení a nejistotě. O hře jsme už dlouho nic neslyšeli a je dost pravděpodobné, že z oficiálních úst o ní dost možná neuslyšíme ještě dalších pár let. Podle nejnovější šuškandy se má totiž celá věc tak, že Human Head Studios šlidávno od válu a hru dostali na starosti tvůrci v Arkane Studios, konkrétně jejich pobočka v Austinu.

Arkane Studios se minulý rok předvedli s výborným Dishonored, takže bychom mohli mít jedině radost, ale zas tak jednoduché to nebude. Všechno to prý začalo už ke konci roku 2011, kdy se snažila Bethesda hru někde udat a pokračovat s vývojem v jiném studiu. Pár měsíců na hře pracovali údajně lidé z Obsidian Entertainment (South Park: Stick of Truth, Alpha Protocol, Fallout: New Vegas, Project Eternity...), kteří už jsou ale ze hry venku. Nabídku na práci na Prey 2 dostali prý i v Rebellion (Sniper Elite V2, Aliens vs Predator, Rogue Warrior), ale i ti odmítli.

Bethesda se tak dlouho snažila dát horký brambor Arkane, až jim ho vnutila. Vývojáři Prey 2 podle zdrojů Kotaku vůbec nechtěli a nejdřív se jim podařilo vydavateli vzdorovat. Pak si ale Bethesda dupla a v Arkane teď na Prey 2 dělat chtě nechtě musí. Podle zdrojů jsou z toho někteří lidé z Arkane docela naštvaní, ale vedení studia jim prý říká, ať o hře nepřemýšlí jako o Prey 2, ale jako o novém System Shocku.

Což může znít jako rajská hudba pro uši oldschool PCčkáře, ale zase si nedělejme iluze. Možná je to jen způsob, jak uchlácholit nespokojené vývojáře. Těm se teď pod ruce dostal cizí projekt, pravděpodobně v dost podivném stavu, do kterého ještě nedávno zasahovali pár měsíců Obsidiani. Restart vývoje je tak nevyhnutelný. Co zůstane z původní vize Human Head Studios, jestli se to nakonec opravdu přikloní k System Shocku a jestli se to bude vůbec jmenovat ještě Prey 2, zatím možná pořádně neví ani v Arkane.

...

Idylka nevládla ani v Human Head, jak si asi dokážete živě představit. Opět podle zdroje Kotaku o zrušení vývoje v Human Head ještě donedávna nevěděli a zhruba rok vůbec netušili, co se vlastně děje. Mezitím tak pracovali na jiných věcech (např. pomáhali Irrational s Bioshock Infinite, společně s Iron Galaxy Studios). Vydání toho, co se z Prey 2 nakonec stane, je nyní plánováno na rok 2016.

Pokud se teď celý vývoj skutečně restartuje a Arkane začínají na zelené louce, bude to trvat opravdu asi několik let, než se vůbec něco dozvíme. Nakonec by z toho mohla vzejít parádní sci-fi hra, ale teď jsou Arkane v docela nepříjemné situaci s cizím a zřejmě rozbitým projektem. Držíme palce.

Nezapomeňte ale, že nic z toho není oficiální, Bethesda se k tomu nijak nevyjádřila a asi ani nevyjádří. Už ale jen podle toho, jak dlouho jsme o Prey 2 neslyšeli bylo vcelku jasné, že buď dojde k brzkému odhalení a vydání, nebo že se s projektem naopak děje něco nepěkného. Bohužel to zatím vypadá na druhou variantu...

Nejnovější články