Valve zavřelo svoje studio v San Francisku a možná mění směr
zdroj: tisková zpráva

Valve zavřelo svoje studio v San Francisku a možná mění směr

9. 8. 2013 16:24 | Téma | autor: Adam Homola |

Byl to teprve prosinec loňského roku, kdy Valve sídlící ve Washingtonu koupilo maličké studio ze San Francisca. Trochu překvapivý tah, ze kterého mohly vzejít mobilní hry či klasické indie hry. Tedy něco, co Valve nijak přímo nedělá a doposud se zaměřovala pouze na velké hry. Spolupráce mezi maličkým studiem Star Filled Studios a Valve ale vydržela jen osm měsíců. Teď obě strany potvrdily, že se rozchází a společně už žádné projekty dělat nebudou.

“Pracovali jsme pro Valve v kancelářích v San Mateu. Nakonec jsme ale zjistli, že ta spolupráce nebyla ani pro jednu stranu zas tak výhodná. Valve to ale vzali fakt skvěle, nechali nás pracovat na naší hře a dokonce nám dali tu kancelář. Takže Jeff a já zakládáme novou firmu Temple Gates Games,” řekl pro IGN Tod Semple, teď už bývalý zaměstnanec Valve.

Stejně tak to pro IGN potvrdilo i Valve. Prý byli velcí fanoušci jejich předchozí práce (např. Plants vs. Zombies) a pomohli jim během startupové fáze. Valve vlastně nikdy neprozradili, co přesně budou se Star Filled Studios dělat. Vzhledem ke zkušenostem obou tvůrců se očekávaly spíše menší a mobilní hry a za osm měsíců tam určitě vznikl nějaký prototyp.

Nakonec si svoji hru pánové Tod Semple a Jeff Gates stejně udělají jen sami na sebe. Pak se budeme moci přesvědčit jestli to je povedený kousek, nebo spíš něco, pod co se Valve nechtělo za žádnou cenu podepsat. Se změnami ve Valve souvisí ještě jedna zprávička. Určitě si pamatujete na novinku o Left 4 Dead 3, kterou psal před pár dny Aleš. Někdo na návštěvě ve Valve vyfotil monitor, na kterém byla o L4D3 zmínka, stejně jako o Source 2.

Nathan Grayson z Rock, Paper, Shotgun trochu proklepl své zdroje, ze kterých se dozvěděl, že obrázek není fake, ale je stoprocentně pravý, stejně jako projekty na něm. Vedle toho mu ale několik zdrojů také potvrdilo, že ve Valve dost možná probíhá velká změna interního “chápání” her - právě kvůli obřímu úspěchu League of Legends a samozřejmě jejich vlastní Dota 2.

To samozřejmě neznamená, že bychom se od Valve už nikdy nedočkali tradiční singleplayerové hry s příběhovou kampaní. Mohlo by to ale znamenat, že pro Valve je teď, ať už finančně či kreativně, zajímavější práce na hrách jako je Dota 2. A Left 4 Dead 3 v tomto kontextu zní naprosto logicky. Je to stejný model multiplayerové akce s výraznými postavami, na které můžete nasázet čepice, brnění, zbraně a podobné věci.

Asi bychom se nemohli příliš divit, kdyby bylo Left 4 Dead 3 free to play, nebo by stálo jen pár euro. O finanční stránku věci by bylo postaráno přes mikrotransakce, podobně jako je tomu v případě Dota 2. Grayson Valve kontaktoval, ale samozřejmě bez odpovědi. Všechno to jsou tedy zatím jen nepotvrzené zprávy, byť zaznívají z vícero zdrojů a dávají smysl.

Nejnovější články