Ubisoft posílá Désiletsův projekt 1666 k ledu
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft posílá Désiletsův projekt 1666 k ledu

16. 5. 2013 15:17 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Tak už asi víme, proč byl bez ceremonií Patrice Désilets odejit z Ubisoftu a tím pádem i od svého historicky laděného projektu 1666 (viz náš článek). Yves Guillemot se nyní vyjádřil k Désiletsovu odchodu a také budoucnosti "jeho" hry 1666. „Po více než dva měsíce neustálých diskusí jsme se nedokázali shodnout ani na směru vývoje projektu ani na managementu celého týmu. Proto jsme se rozhodli ukončit naši spolupráci a pozastavit práci na 1666 na blíže neurčenou dobu“.

Slova o tom, že Désilets bude o svou hru a tým bojovat, dávají větší smysl. Z hlediska právních kroků se nezdá být moc pravděpodobné, že by Désilets dokázal nějak vyhrát, pokud by se do téhle akce pustil. Ubisoft prostě studio a hru koupil v aukci po rozpadu THQ, a tak mu patří.

Otázkou je nyní hlavně osud celého THQ Montreal. Vzhledem k tomu, že 1666 jde k ledu, propouštění je poměrně pravděpodobné. Mimochodem, asi už můžeme jen teoretizovat o čem mělo 1666 být. Vzhledem k registraci domén týkajících se Amsterodamu možná šlo o hru zasazenou do Druhé anglo-holandské války. Nu a protože Désilets stál za sérií Assassin’s Creed, možná byl titul hratelností někde blízko a kdo ví, co vše mohlo v zastavení vývoje hrát roli...

Nejnovější články