Tahové RPG Divinity: Original Sin míří na Kickstarter
zdroj: tisková zpráva

Tahové RPG Divinity: Original Sin míří na Kickstarter

27. 3. 2013 18:38 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Už je to dva roky, co belgický tým Larian Studios začal pracovat na pokračování své série jménem Divinity: Original Sin. Nyní se přiblížili konci vývoje a uvědomili si, že mají možnost udělat z RPG, které považují za nejlepší, jaké vytvořili, ještě lepší hru. Rádi by rozšířili tvůrčí tým a rozšířili principy a prvky, které pro tuto hru nadesignovali a mají ji činit výjimečnou. Nu a pro to potřebují další peníze a zamířili za svými fanoušky i fanoušky žánru na Kickstarter. Požadují na poměry herních projektů průměrných 400 tisíc dolarů a nejsou s prázdnou.

V rozsáhlém videu ke své kickstarterové kampani představí hru, která už je ve velmi pokročilé verzi a její specifické prvky jako jsou třeba rozhovory mezi postavami, kdy si mohou oba hrdinové odporovat a výsledek hádky se určí dle vlastností. Tady je vidět, že se nezačíná od píky, ale peníze půjdou do projektu, který nechce financovat vznik, ale expanzi.

Divinity: Original Sin je tahovou, silně nelineární fantasy RPG hrou, která navazuje na povedené Divine Divinity a nabízí kromě zmíněného systému rozhovorů, jenž vypadá skvěle také třeba propracovaný editor a nebo drop-in drop-out kooperativní multiplayer. Ale co bych mluvil, když to tvůrci udělají za mě. Pokud byste hru chtěli podpořit, zamiřte na její kickstarterové stránky.

Nejnovější články