Superbrothers: Sword & Sworcery je herní LPíčko pro fajnšmekry
zdroj: tisková zpráva

Superbrothers: Sword & Sworcery je herní LPíčko pro fajnšmekry

26. 6. 2011 10:26 | Téma | autor: Marek Král |

V posledním podcastu jsme se s chlapci dotkli tématu „Tablety jako plnohodnotná herní platforma?“ (pozor, řeč nebyla o tabletách vyvolávajících psychedelické prožitky). Tak nějak došli k závěru, že na tablety se vyvíjí více či méně zajímavé aplikace (hry), které ale jen převážně těží z unikátního herního ovládání; prý žádné pecky pod tabletovým sluncem. Zajímalo by nás asi všechny, jak se to má s novinkou od Superbrothers – Sword & Sworcery EP, kterou si z nás zatím ještě nikdo pořádně neošahal (ale recenze už je na cestě).

Na zahraničních webech sklízí hra vavřínové věnce: Destructoid jí napálil ultimátní hodnocení, IGN sáhlo po 9.5 z 10, TouchArcade udělilo 5 hvězd apod. Leckteří hráči byli nicméně v hodnocení opatrnější, a nejčastější výtky tak padaly na vrub tomu, že se Sword & Sworcery EP nedá ani pořádně hrát, že jde spíš o audiovizuální fetiš, se kterým se dá na iPadu tak leda chlubit. Taky názor. Faktem zůstává, že ten audiovizuální fetiš je boží (pakliže milujeme pixel artový vizuál a hudebně jsme naladěni na nostalgickou videoherní vlnu), a pokud si hru nemůžeme zahrát, pak si na ní můžeme aspoň pošušňat ušima.

Za soundtrackem, na který vás momentálně odkážu stojí člověk z Kanady, co právě bydlí v Torontu, spadá do škatulky zpěvák-skladatel, co razí dráhu sólo, ale nebojí se spolčit s indie-rockovou zvěří (kapely Human Highway, Islands nebo Royal City). Je to člověk, jehož skoro až folkové album Now, More Than Ever bylo v roce 2005 nominováno (v kategorii Alternativní album roku) na cenu Juno… Jim Guthrie. Není divu, že ta hudba zní tak dobře, když ji skládá skutečný muzikant.

Pokud vám již z repráčků vyhrává, pak taky víte, že si celé 27trackové album můžete stáhnout za cenu 7,99 kanadských dolarů v kvalitě od 320k mp3 po pořádně macatý FLAC. Co je ještě úžasnější, že Superbratři do světa rovněž vypustili 180gramový, 12palcový praskavý vinyl v hodnotě 30 kanadských dolarů (po přičtení tax to dělá krásných 734 korun) s přesně takovým obalem, jaký vidíte na obrázku. Sběratelům, kteří si z plotny na dobrou noc pouštějí Machinarium, by tento kousek neměl ujít. Aktuální stav ještě naskladněných vinylů: 38 a počtu ubývá…

Nejnovější články