Plné hry u Levelu 100: Broken Sword 1&2 CZ
zdroj: tisková zpráva

Plné hry u Levelu 100: Broken Sword 1&2 CZ

25. 4. 2003 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Na různých místech internetu se dlouho vedly vášnivé debaty o tom, jaká plná hra bude obsažena u jubilejního stého čísla Levelu, nejprodávanějšího papírového časopisu o hrách z produkce Vogelu (pro zajímavost - poslední auditované lednové číslo Levelu si koupilo cca 45 tisíc čtenářů, zatímco konkurenčních Score se prodalo asi 32 tisíc (neoficiální info) a Gamestarů zhruba 16 tisíc výtisků).

news zdroj: tisková zpráva Někteří lidé záměrně šířili v diskusních fórech fámy, že to má být právě Neverwinter Nights, čímž se nasadila laťka opravdu hodně vysoko. Dnes však můžeme oficiální tiskovou zprávou odhalit, že jako plné hry u Levelu 100 naleznete oba dva díly ze série výborných detektivních adventur Broken Sword od Revolution Software.

    Po dlouho trvajících spekulacích mezi hráčskou veřejností vám nyní můžeme oficiálně oznámit, že plná hra přiložená k časopisu není tentokrát pouze jedna, ale jsou dvě. Jde o první a druhý díl legendární série adventur od Revolution Software – Broken Sword. Věříme, že obě tyto skvělé hry zaujmou velké množství našich čtenářů, i s ohledem na to, že obě jsou k dispozici v lokalizovaných českých verzích... [kompletní tisková zpráva]
Broken Sword: The Shadow of the Templars vyšel v roce 1996 a Broken Sword: The Smoking Mirror o rok později, ale i po tolika letech na jejich hraní rád vzpomínám. Jsem si jistý, že se mohou směle zařadit po bok Indiana Jonese k tomu nejlepšímu, co kdy v žánru adventur vzniklo, zejména díky kvalitnímu příběhu o pátrání George Stobbarta a sličné Nico po celém světě, nadčasové kreslené grafice nebo animacím.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Broken Sword 1 obrázkyBroken Sword 2 obrázky

U Levelu, který vychází v úterý 6.května, najdete oba díly Broken Swordu s anglickým dabingem a volitelnými českými titulky, takže si budete moci v instalaci nechat i jejich originální znění. Pokud se po přečtení tiskovky podivujete nad tím, jak se podařilo nacpat dvoucédéčkovou hru na 1 CD, vězte, že to prý bylo složité. Šéfredaktor Levelu Draken nám prozradil, že musel ve spolupráci s Revolution Software reindexovat datové soubory a udělat vlastní instalaci, která vše efektivněji komprimovala. Nicméně, samotní hráči si něčeho takového vůbec nevšimnou a dostanou se k nim kompletní verze Broken Swordu 1 i 2, kde naštěstí nic nechybí, jako se to stalo párkrát v minulosti v podobných případech.
zdroj: PR, vlastní zpráva

jd

Nejnovější články