Levná mikrokonzole PlayStation TV s hardwarem PS Vita dorazí do Evropy na podzim
zdroj: tisková zpráva

Levná mikrokonzole PlayStation TV s hardwarem PS Vita dorazí do Evropy na podzim

11. 6. 2014 20:00 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Zatímco Ouya a její bratříčci ze světa mikrokonzolí stále válčí o pískoviště, Sony na E3 připomněla svůj konkurenční projekt PlayStation TV. Ten vložil výpočetní jádro handheldu PS Vita do malé krabičky k televizi, čímž za rozumnou cenu mezi 2 až 3 tisíci korun vyčaruje mikrokonzoli schopnou přehrávat nejenom PS Vita, ale též PS3 tituly. A co je nejlepší, po startu v Japonsku by se PlayStation TV měla dovalit až do Evropy. 

PlayStation TV je vlastně Vita bez displeje, ale s připojením na televizi a DualShock 3 nebo 4 ovladače. A právě možnost rozšířit její kapacitu skrze další periferie je zásadní. Na rozdíl od PlayStation 4 nabídne PlayStation TV (dříve známá pod popisnějším jménem Vita TV či PS Vita TV) možnost hrát tituly z PS Vita (stejně jako i PSP a PSOne Classics hry), zároveň však bude obsahovat i službu PlayStation Now umožňující hrát na televizi i tituly po PlayStation 3.

Vlastníkům PlayStation 4 navíc umožní hrát PS4 hry na druhé televizi skrze funkci remote play. Ohlášená je též integrace multimediálních služeb jako Twitch a YouTube, ale koho by něco takového na herním webu přece zajímalo...

Streamovací služba PlayStation Now momentálně slibuje nabídku více než 100 her včetně Dead Space 3, které lze hrát na PS3, PS TV i PS4. Přitom právě pro PS4 byla služba PS Now (vyvinutá ze služby Gaikai) primárně cílena pro zajištění zpětné kompatibility her z PS3. 

playstation tv zdroj: tisková zpráva

Celkově tedy platí, že PlayStation TV vlastně brouzdá stejnou kategorií jako mikrokonzole Ouya, zároveň ale slibuje i pořádný výkon navíc. A navíc za mnohem přítulnější cenu. 

V Severní Americe bude PlayStation TV k dostání za 99 dolarů, v Evropě za 99 Eur. Krom základní verze bude v některých zemích k dispozici i baliček obsahující ovladač DualShock 3 a hrst drobků navíc. Na rozdíl od Američanů si však Starý kontinent na funkční službu PlayStation Now (a tím pádem na PS3 hry) počká až do roku 2015.

V Japonsku byla PlayStation TV vydána už na konci roku 2013, přičemž ve svém debutovém týdnu prodala přes 40 tisíc kusů. Recenze pozitivně vypíchly její "set-top boxové" kvality, menší nabídka her pro Vitu však negativně ovlivnila výsledné skóre PS TV. Právě proto si Sony slibuje hodně od příchodu služby PlayStation Now - ta se v lednu dostala do uzavřeného betatestu na PS3 (v květnu i na PS4) a plně by měla být v zahraničí uvedena do provozu na konci července.

zdroj: Archiv

Nejnovější články