Konec dramatu, GeoHot a Sony se dohodli
zdroj: tisková zpráva

Konec dramatu, GeoHot a Sony se dohodli

11. 4. 2011 19:41 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jak už každé velké a hlavně reálné drama dopadá, nakonec se soudní spor Sony s Georgem Hotzem dobral ke smírnému řešení pomocí mimosoudního vyrovnání, tedy bez velké kanonády a hrdinských skutků.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Všichni odhodili ostré rétorické zbraně a šíří kolem sebe auru spokojenosti a zadostiučinění. Riley Russell ze Sony konstatuje: „Jsme rádi, že je tento spor za námi. Chtěli jsme chránit své duševní vlastnictví a zákazníky. Věříme, že tato dohoda a permanentní soudní zákaz tohoto dosáhne. Jsme rádi, že pan Hotz s námi spolupracoval a mohli jsme se dobrat řešení této kauzy.“

Onen permanentní soudní zákaz se týká Hotze a pravděpodobně klíčového root keye. Další podmínky dohody jsou tajné. Oficiálně pak Hotz deklaruje: „Nikdy nebylo mým úmyslem způsobit problémy uživatelům nebo usnadnit pirátství. Jsem šťastný, že je spor za mnou.“ Na svém blogu ovšem vyzývá k bojkotu produktů Sony, které si prý už nikdy nezakoupí. Nám už zbývá jen otázka, na níž bez detailů dohody asi neodpovíme – kdo couvl první? Hotz pod tlakem silné společnosti anebo Sony pod tlakem veřejnosti, práva či hackerské skupiny Anonymous?

Nejnovější články