K dokončení půvabného RPG Masquerada jsou třeba peníze z Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

K dokončení půvabného RPG Masquerada jsou třeba peníze z Kickstarteru

25. 4. 2016 12:50 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Po dvou letech vývoje se do cílové rovinky blíží krásné a světem i vizuálním pojetím originální RPG Masquerada: Songs and Shadows. Jde o izometrické RPG s realtimovými souboji, které jde zapauzovat. Hlavní ale je, že se odehrává v Citte della Ombre, městě inspirovaném renesančními Benátkami, čemuž odpovídá i vizuální zpracování. Nicméně, aby hra cílovou rovinkou proběhla a ne proklopýtala, shání tvůrci ještě posledních 45 tisíc liber na Kickstarteru - aby vše mohli dokončit tak, jak si přejí. Nenabízí při tom zajíce v pytli. Abyste věděli, na co přispíváte, můžete si na Steamu stáhnout demoverzi.

Witching Hour Studios, kteří sídlí v Singapuru, ale mají v týmu tvůrce mnoha národností, jsou ohledně finanční situace příjemně otevření. Smlouva s vydavatelem Ysbryd Games trvala do dubna tohoto roku. Witching Hours by ale rádi měli ještě cca tři měsíce na doladění, jenže už nejsou peníze a Ysbryd další dát nemohou. Takže přichází na řadu Kickstarter. Tvůrci jasně říkají, že by hru mohli vydat příští měsíc, ale necítí, že by vše bylo tak, jak má být. A co se týče early accessu, ten zkoušet nechtějí, protože se pro příběhové RPG dle jejich názoru nehodí.

Nemusíte se tak bát, že by hra nevyšla. Z videí je jasně vidět, že hra je těsně před vydáním a rozhodně nejde o nějaký titěrný projekt. Podtrhuje to i dabing, který navíc byl nahrávaný se všemi herci najednou, což je dnes výjimka i u mnoha televizních projektů. Jde o náročnější a dražší metodu, která ale na druhou stranu plodí lepší výsledky, jelikož spolu dabéři komunikují a nejde jen o nahrávání replik naprázdno, osamoceně bez dalších herců.

Obsahově nabízí Masquerada: Songs and Shadows politickou zápletku ve městě, kde se nižší vrstvy Contadani postavily vládnoucí vrstvě Masquerada. Povedlo se jim to díky zcizení většího množství masek Mascherini, které majiteli propůjčují možnost kouzlit. Jde o primární vojenský zdroj při řešení konfliktů v Ombrii a výsledkem byla vleklá občanská válka. Ačkoliv ta už skončila, napětí ve společnosti trvá a ve chvíli, kdy je unesen významný diplomat Razitof Azrus, hrozí, že ulice zase ovládne magická válka.

V tu chvíli vstupuje na scénu vás hlavní hrdina, bývalý velitel jednotek Masquerady Cicero Gavar, který je kvůli válečným zločinům momentálně v nemilosti. Teď má za úkol odhalit spiknutí, v čemž mu bude pomáhat řada spojenců, které po cestě naverbuje. I když slovo „pomáhat“ berte s rezervou, protože tohle je politická hra a není úplně jasné, kdo slouží komu a zda chce, aby Cicerovo pátrání dopadlo úspěchem.

Většina z postav bude mít díky svým maskám unikátní schopnosti, jež doplňují jejich různorodé zbraně. Autoři rovnou říkají, že nechtějí ze hry mít Diablo a tak nebudou z nepřátel padat nové zbraně apod. Jednotlivým hrdinům ale budete moci jejich vybavení vylepšovat pomocí magických znamení. Masquerada: Songs and Shadows není o shromažďování výbavy, ale především příběhu, dialogům a samotnému systému soubojů.

Masquerada vypadá nápaditě a nadějně a to nejen díky vizuálnímu zpracování. Na nezávislý tým má podle videí a obrázků rozhodně solidní produkční hodnoty a hlavně – vypadá originálně. Momentálně má jejich kickstarterový projekt 23 tisíc liber z požadovaných 45 tisíc se zbývajícími deseti dny kampaně. Hra vyjde na PC a PS4 nejspíš v červenci tohoto roku.

Nejnovější články