K databázi uživatelů Bohemia Interactive se dostali hackeři
zdroj: tisková zpráva

K databázi uživatelů Bohemia Interactive se dostali hackeři

12. 7. 2013 12:27 | Téma | autor: Adam Homola |

Vývojáři i vydavatelé a služby, které provozují, jsou častým cílem hackerů. Nedávno se zaměřili na službu Uplay od Ubisoftu a nyní to odnesla Bohemia Interactive. Útočníkům se podařilo získat přístup k databázi s uživatelskými jmény, emailovými adresami a hesly. Databázi si sice stáhli, ale Bohemka měla hesla zašifrovaná (randomly salted, hashed), tudíž je nepravděpodobné, že by je zneužili.

Každopádně v takovýchto případech platí, že prevence je nejlepší reakce, a pokud patříte k těm, kteří používají jedno heslo na všechno, tak si ho raději změňte. A používejte víc hesel. Minimálně na stránkách Bohemky si heslo změnit musíte, přes to vlak nejede. Studio k tomuto kroku přistoupilo z důvodů prevence, takže pokud chodíte například na oficiální fóra, navštivte tuto stránku, na které si heslo resetujete.

Na stránce pro obnovu hesla stačí zadat váš email, načež vám krátce na to přijde email od support@bistudio.com s odkazem, pod kterým si už nové heslo nastavíte. Kdybyste s tím měli jakýkoliv problém, poslouží tentýž email. Bohemka na svém webu upozornila, že informace o kreditních kartách uložené nikde nemá, takže vyluxování kreditky se v tomto případě bát nemusíte (tu si teď určitě stejně vyluxujete sami díky letním slevám na Steamu...).

Studio jsme s žádostí o upřesnění situace kontaktovali a článek případně doplníme o nové informace.

Aktualizace: Bohemia Interactive nám odpověděli s tím, že všechna fakta, která mohou v tuto chvíli zveřejnit, zveřejněna už jsou.

Nejnovější články