Grand Theft Auto V utržilo víc jak 1 miliardu dolarů za tři dny
zdroj: tisková zpráva

Grand Theft Auto V utržilo víc jak 1 miliardu dolarů za tři dny

20. 9. 2013 19:05 | Téma | autor: Adam Homola |

Není to tak dávno, co se bil Activision do prsou a nadšeně vykřikoval, že Call of Duty: Black Ops 2 překanalo 1 miliardu dolarů bleskově rychle. Za 15 dnů. Bobby Kotick se sice špatně asi nemá, ale teď rudne závistí. Zato Strauss Zelnick, šéf Take-Two, si asi jen spokojeně připaluje doutníček nějakou stodolarovkou. Grand Theft Auto V totiž za první tři dny utržilo víc jak miliardu dolarů. Říkal někdo Call of Duty?

A tím to zdaleka nekončí, protože GTA V je na pultech teprve pár dnů. Hra se bude prodávat pořád jako rohlíky a nezapomeňme taky na nevyhnutelné DLC balíčky a GTA Online. Penězovod, který díky Rockstaru teče do Take-Two, tyhle dvě věci ještě pořádně proženou a zlaťáky se budou sypat dál. GTA Online sice bude pro všechny majitele hry zdarma, ale to by v tom byl čert, aby tam nebyly nějaké mikrotransakce nebo DLC.

1 miliarda za tři dny prodejů je sice neuvěřitelný výsledek, ale je nutno dodat, že zatím jde pořád ještě jen o interní odhady Take-Two. Pokud se to časem skutečně oficiálně potvrdí, jakože to Take-Two spíše věříme než nevěříme, tak by mělo jít o nejrychlejší dosažení mety jedné miliardy napříč hrami i filmy. Takový Avatar od Jamese Camerona sice utržil taky hezké peníze, ale k první miliardě se takhle rychle nevyškrábal ani omylem.

Avatarovi to trvalo 19 dnů. Nejrychlejším filmem, který se dostal k miliardě, jsou prý The Avengers, kteří to dali za 10 dnů. Takže ani modrásci, ani superhrdinové na trojici videoherních zlodějů nemají. Strauss Zelnick se v tiskové zprávě samozřejmě samou radostí skoro rozplynul. Aby taky ne. Klidně bych si dovolil odhadnout, že k takovýmhle číslům se žádná jiná hra hodně dlouho nepřiblíží. Tedy až an CoD: Ghosts začátkem listopadu...

Nejnovější články