Assassin’s Creed III nebude mít multiplayerovou betu
zdroj: tisková zpráva

Assassin’s Creed III nebude mít multiplayerovou betu

6. 8. 2012 10:11 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Už se stalo takovým nepsaným pravidlem, že každému vydání nové hry ze série Assassin’s Creed, která obsahovala multiplayer, předcházel veřejný betatest. S Assassin’s Creed III tomu tak ovšem nebude - pravidlo, nepravidlo. Multiplayerové bety se nedočkáte a nový Wolfpack mód si tak vyzkoušíte až ve hře samotné.


Proč tomu tak bude? Není čas, nejsou lidi. Říká to Damien Kieken, který má multiplayer pod palcem. „Upřímně, my chceme betu dělat každý rok, protože nám odezva od komunity pomáhá vyladit hru. … Jenže dělat betu zabere spoustu času, musíte aktuální verzi vylepšit na maximum, předložit ji majitelům práv platforem a beta musí mít podporu. A všechen čas, který se věnuje betě, se pak nevěnuje finální podobě hry“.

Multiplayer téhle série se ukázal být překvapivě životaschopným, primárně díky základním módům, které se objevily jako první a sázely na napjaté nervy, přemýšlení místo rychlosti a přehled o situaci místo širokého spektra vlastností. Postupem času se objevily i módy pro akčnější hráče, ale multiplayer se dále cizeloval a dokázal, že i když jej zrovna u hry tohoto typu nikdo nečekal, může fungovat.

Takže absence bety může být nepříjemná možná prvních pár dní, přinejhorším týdnů, pokud by se vyskytly velké přešlapy. Jinak asi půjde v principu o to samé, nač jsme zvyklí. A pokud absence veřejné bety zajistí, že bude v hlavní hře o pár chybek méně, je to dobrý obchod.

Nejnovější články