Velký update pro českou karetní hru Coraabia přinesl spoustu změn a novinek
zdroj: tisková zpráva

Velký update pro českou karetní hru Coraabia přinesl spoustu změn a novinek

29. 8. 2014 18:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Když se v poslední době mluví o počítačových karetních hrách, nejčastěji se skloňuje Hearthstone. Neměli bychom ale zapomínat ani na českou Coraabii, která je venku skoro rok a půl. Za tu dobu odvedli vývojáři ze studia ARK8 kus práce, což nyní dokládají vydáním nové verze hry. Update 2.2, který už na serverech běží, se sice soustředí primárně na optimalizaci, ale dotkl se i uživatelského rozhraní a dalších aspektů hry.

Jednou z větších změn je posun maximálního levelu netradičně směrem dolů, konkrétně na 30. úroveň. Tím se zároveň snížilo i maximální množství zkušeností, které potřebujete získat, abyste se na nejvyšší úroveň dostali. Nově je to pouze 112 000 XP, což je zhruba o třetinu méně než tomu bylo před updatem 2.2. V praxi to znamená, že cesta k high-endovému PvP je o kus kratší a mělo by se do něj zapojit mnohem více hráčů.

Vývojáři se zaměřili i na optimalizaci výkonu hry, která běží na 40 nebo 60fps, což si můžete sami nastavit v menu hry. Vedle eliminace spousty starých bugů se změnil také formát turnajů, přibyly nové možnosti jak získat Xot (například skrze účast v týdenní lize Khopt) a herní soundtrack se vám jen tak neoposlouchá, nabobtnal totiž o několik nových písniček.

Velkou změnu, kterou podle mě potřebovala hra jako sůl, je nový tutoriál. Updatu 2.2 sice přináší jen jeho první část, druhá do hry přibude až v updatu 2.3, ale jde o krok správným směrem. Snad se na to konto do hry dostane mnohem víc lidí, když budou jejich první kroky ve hře lépe směřované. Pánové přepracovali také úvodní stránku webu, byť trochu zmatené menu po přihlášení pořád zůstalo.

Jestli chcete "novou" Coraabii vyzkoušet, není nic jednoduššího než bezplatná registrace na webu hry.

Nejnovější články