V Darkest Dungeon bude vaši partu nahánět fanatický lovec upírů
zdroj: tisková zpráva

V Darkest Dungeon bude vaši partu nahánět fanatický lovec upírů

19. 12. 2016 10:01 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Všichni, kteří se ještě drží neopakovatelného kouzla Darkest Dungeon, se všemi jeho masochistickými prvky a unikátním audiovizuálním stylem, jistě nedočkavě čekají na vydání nového obsahu v podobě DLC Crimson Court. To ponese upíří téma a moc věcí jsme o něm dosud nevěděli. Teď se ale Chris Bourassa rozpovídal o jedné z klíčových složek rozšíření. Kde jsou upíři, tam musí být jejich lovci. Jenže je tu menší zvrat – vy si za lovce upírů nezahrajete, vy jím budete loveni.

Bourassa představil Fanatica, nového bosse, který nebude mít, podobně jako Shambler či Collector, pevné místo v rámci možných misí, ale může váš překvapit kdekoliv. Jde o bývalého kněze, který opustil církev a pustil se do honu na upíry, a to se zápalem, který by mu záviděl leckterý inkvizitor. Pokud má někdo z vaší party postižení Crimson Curse, může vás Fanatic kdykoliv přepadnout.

Jeho styl je celkem prostý. Snaží se vše postavy upálit u kůlu. Ten asi bude mít podobu samostatného nepřítele a pokaždé, když na něj zaútočíte, Fanatic se o to více rozzuří a jeho útoky budou ničivější. A zatímco se oběť opéká, lovec upírů recituje svaté texty a posiluje si odolnost. Nejspíš tak bude v rámci bitev platit klasické dilema, zda raději ničit hranici ve třech a nebo zachraňovat rožněného, zatímco posilujete bosse.

zdroj: Archiv

Aby nebyla Fanatic takovou hrozbou a nezlikvidoval vám vaši pěstěnou družinku (tedy, váš momentální výběr ze skupinky trosek, které vedete), Red Hook Studios experimentují s nápovědou v podobě zvuků, které by vás upozornily na to, že se kolem vás potuluje šílený mnich s kladivem a příručním upalovacím kůlem. Pak se můžete buď připravit a nebo raději vzít nohy na ramena, když se nebudete cítit na trochu toho rožnění. Crimson Court vyjde začátkem příštího roku na PC, PS4 i PS Vita.

Nejnovější články