Ubisoft prý na Beyond Good and Evil 2 stále pracuje
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft prý na Beyond Good and Evil 2 stále pracuje

1. 8. 2014 11:23 | Preview | autor: Adam Homola |

Beyond Good and Evil 2 začíná pomalu připomínat The Last Guardian. Dlouho se o něm nic neví, sem tam po internetu kolují spekulace o zrušení a pak jednou za čas vystrčí růžky někdo z firmy a oficiálně nás ujistí že projekt není zrušený. Teď jsme se takového potvrzení dočkali, i když důvod, proč Ubisoft vůbec něco takového řekl, je možná trochu smutný. Hlavní kreativec Ubisoft Montpellier a otec BGE totiž z Ubisoftu tak nějak napůl odešel a založil si vlastní studio. A tak vydavatel fanoušky ujistil že je všechno v pořádku a obnovil naše chátrající naděje

Michel Ancel v Ubisoft Montpellier pořád pracuje, ale zároveň si teď založil Wild Sheep Studio, ve kterém teď ve 13 lidech pracují na nějaké nové, zatím neoznámené hře. Pokud by se dostala ven jen tahle informace, asi by všichni automaticky počítali s tím, že Ancel z Ubisoftu definitivně odešel, nebo byl odejit. Není tomu tak. Sympatický kreativec si jednoduše bude zčásti dělat novou hru ve Wild Sheep, zatímco druhá část jeho pracovního života se bude pořád točit kolem projektů v Ubisoft Montpellier.

Hlavní šéf studií Ubisoft Annecy, Paris a Montpellier Xavier Poix to prozradil anglickému Eurogameru. Sice mu z úst úplně explicitní potvrzení toho, že Ancel na Beyond Good and Evil 2 pracuje nevyšlo, ale když čteme mezi řádky, potvrzení víceméně najdeme. Poix potvrdil, že Ancel pořád pracuje jako kreativní šéf na několika projektech a že jedním z nich je i extrémně ambiciozní hra, kterou celý tým miluje.

"Na detaily o této nové hře je ještě pořád příliš brzy, ale můžeme říct, že Michel a jeho tým v Ubisoft Monpellier pracují s klíčovými principy BGE. Vyvíjí něco, co chce posunout hranice termínu pokračování a využít next-genové technologie k vytvoření skutečně překvapující, inovativní a unikátní hry. Celý tým je z tohoto extrémně ambiciozního projektu nadšený a o více věcí se s vámi podělíme později, jak bude vývoj pokračovat," řekl Poix Eurogameru.

zdroj: Archiv

Bude to tedy pokračování? Restart? Jiná hra zasazená do stejného světa? Nebo něco úplně jiného, co bude jen částečně vycházet z principů původní hry? Na nějaké verzi Beyond Good and Evil 2 se v Ubisoftu pracuje už mnoho let, ostatně první informace a materiály lze vystopovat do roku 2008 s tím, že na hře se prý začalo tehdy pracovat zhruba před rokem, tedy v roce 2007. Kolikrát se asi musel projekt za tu dobu restartovat?

Dobře známé gameplay video, které pořád koluje po internetu, tak bude už pro dnešní stav projektu pravděpodobně nereprezentativní, i když ve své době vypadalo skvěle. Pokud Poix tvrdí, že je na odhlaní hry pořád ještě příliš brzy, museli se zase tvůrci nedávno vrátit k rýsovacím prknům a začít projekt od začátku. A protože BGE nemá v rámci Ubisoftu ani zdaleka takovou prioritu a podporu jako Assassin's Creed, můžeme čekat ještě spoustu let...

Nejnovější články