Trochu jiný model poškození Gran Turismo 5
zdroj: tisková zpráva

Trochu jiný model poškození Gran Turismo 5

10. 12. 2009 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V realistickém závodním simulátoru od Sony nebudou vozy hořet. Proč? Že by kvůli automobilkám?

Po nějakém čase si dnes opět přípomínáme závody Gran Turismo 5, protože jejich autoři z Polyphony Digital nedávno novinářům ukázali novou tokijskou trať přímo za hry. Ta se jmenuje Tokyo R246 a vezme vás přímo skrze centrum města, takže většinu času pojedete okolo blíže nepopsaných kancelářských budov a parků - jeden z mrakodrapů prý je mimochodem věrným modelem toho, ve kterém sídlí japonská pobočka Sony.

Cílem předváděčky ale bylo demonstrovat nový model poškození, který lze shrnout asi tak, že spíš než na katastrofické a náhlé odpadávání jednotlivých částí vozu při nárazu, se soustředí na postupné "ojetí" auta a degradaci jeho jednotlivých součástek. Když totiž třeba své Subaru Impreza WRX mrsknete proti zdi, nestane se nic takového, jako že by mu začaly vypadávat skla nebo se mu zkroutila kapota - auto se např. jen začne naklánět na levou stranu a čím déle s ním pojedete, tím bude toto poškození příznačnější. A o chvilku později třeba v zatáčce zjistíte, že vám nedovírají ani dveře. A vůbec tak podobně.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Svůj vliv na to má i fakt, že výrobci si aut si výslovně nadiktovali, které části jejich vozů mohou tvůrci ve hře zničit - což je pochopitelně prvek dost zásadně omezující. Právě kvůli tomu se bohužel nedočkáte toho, že by jednotlivá auta hořela nebo se z nich alespoň kouřilo. I přesto bude existovat cesta, jak se něčemu podobnému vyhnout: zkrátka si budete vybírat ty vozy, které lze zdemolovat pokud možno co nejvíc (např. právě Subaru vám dovolí podstatně více než Mercedes a jeho model SLS AMG).

Gran Turismo 5 zatím nemá stanovené datum vydání pro Evropu, odhaduje se jaro-léto 2010 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Gran Turismo 5 screenshoty  [4.11.2009 18:18 - levis]
Dvakrát na trati Gran Turismo 5  [29.9.2009 09:09 - levis]
Minuta jízdy v Gran Turismo 5  [20.8.2009 14:14 - levis]

zdroj: GS

Nejnovější články