Syberia III rozehraje v prosinci novou kapitolu příběhu Kate Walker
zdroj: tisková zpráva

Syberia III rozehraje v prosinci novou kapitolu příběhu Kate Walker

20. 5. 2016 16:35 | Preview | autor: Adam Homola |

O existenci třetí Syberie víme už dlouho, nicméně teprve v následujících měsících vývojáři z Microïds hráčům pořádně připomenou, co že to ta Syberia vlastně je. Ostatně dvojka vyšla už před dvanácti lety. Třetí díl vyjde 1. prosince na PC, Mac, PlayStation 4 a Xbox One a opět se v něm objeví Kate Walker. Příběh nové hry ale bude zcela samostatný a tak se hráči prvními dvěma díly nepolíbení nemusí trojky v názvu bát.

Hlavní hrdince série Kate Walker půjde na začátku Syberie III o život. Na scéně se ale objeví staří známí Youkolové a Kate zachrání. Kate i Youkolové mají společné nepřátele, začnou spolupracovat a odkrývat tak jedno tajemství za druhým. Na přiloženém videu uvidíte první rozpracované záběry ze hry a zároveň tvrzení tvůrců, že trojka mnohem filmovější.

Neznamená to ale akční pasáže, nýbrž grafické efekty (nastavení hloubky ostrosti, práce s nasvícením scén apod) a zakomponování motion capture, které by mělo hře dodat punc moderního a hezky vypadajícího dobrodružství. Celá Syberia III bude kompletně ve 3D a zatím nehotové scény můžete posoudit z videa.

zdroj: Archiv

V něm nás vývojáři mimo jiné lákají také na nová prostředí a spoustu nových výrazných postav, od starého námořníka alkoholika, až po šílence v místním ústavu, kde hra začíná. Novináři z Game Informeru si mohli kousek úvodní části hry vyzkoušet a jejich dojmy jsou veskrze pozitivní.

Dabing je prý jen dočasný a ten finální na své nahrání teprve čeká, ale jinak má jít o typickou adventuru klasického střihu, jen komplet ve 3D. Čekají vás tedy různé dialogové možnosti, prozkoumávání prostředí, enviromentální puzzly a nově také možnost manipulovat s předměty.

Příkladem je třeba otevření šuplíku - ve starých adventurách byste viděli jen několik předmětů a na některé z nich byste mohli maximálně kliknout a buď je prozkoumat, nebo sebrat. V Syberii III s nimi můžete manipulovat podobně jako v reálu a tak v onom šuplíku všechny předměty klidně přeskládat dle libosti. Nakolik bude taková změna přínosná a obohatí hratelnost, uvidíme na začátku prosince.

Nejnovější články