Stalker Call of Pripyat s podporou DirectX 11
zdroj: tisková zpráva

Stalker Call of Pripyat s podporou DirectX 11

15. 9. 2009 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Zóna bude mít hezčí textury a více polygonů. + TRAILER, OBRÁZKY, DATUM VYDÁNÍ

Pokračování postapokalyptické střílečky Stalker: Call of Pripyat podle oficiálního AMD blogu bude podporovat technologii DirectX 11. Tu můžete očekávat 22. října letošního roku, kdy se na trhu objeví dokončený operační systém Windows Seven od Microsoftu (Visty se Service Pack 2 budou DX11 rovněž podporovat).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Velkou změnou s příchodem DirectX 11 bude v této hře možnost navýšení počtu polygonů v reálném čase a s minimálním dopadem na výkon. Samozřejmostí bude vyšší kvalita textur, lépe optimalizovaný anti-aliasing, detailnější modely postav, vozidel atd., pokročilé post-processing efekty, multi-threading. Zapomenout nemůžeme ani na zjednodušení kódu, což je zase klad pro vývojáře. Stalker: Call of Pripyat se tak zařadí mezi další hry, které budou podporovat DX11, což už je známo o Colin McRae: DiRT 2 a BattleForge. A jaký je rozdíl mezi DX9 a DX10 verzí třetího Stalkera, dokumentují tyto obrázky.

Závěrem tu máme ještě nový trailer, který ve dvou minutách přibližuje nebezpečnou Zónu a představuje další mutanty a nestvůry, jako je například Burerem.


Stalker: Call of Pripyat - trailer ze Zóny

Stalker: Call of Pripyat vyjde ne v listopadu, ale podle posledních informací již 2. října pro PC. CD Projekt, který měl předešlé dva díly, ho u nás distribuovat nebude, zájem však údajně projevila Cenega. Fanstránka StalkerGame.cz dále píše o třech krabicových edicích na zahraničním trhu - více v našich článcích:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
První trailer ze Stalker Call of Pripyat  [19.8.2009 19:19 - jd]
Pět obrázků ze Stalker Call of Pripyat  [25.5.2009 23:23 - levis]
Stalker Call of Pripyat - video, obrázky a nároky  [18.5.2009 10:10 - levis]

zdroj: BluesNews, PC fórum, StalkerGame.cz

miky

Nejnovější články