Soubojový model ve White Knight Story
zdroj: tisková zpráva

Soubojový model ve White Knight Story

24. 9. 2007 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

RPG pro konzoli PS3 ukazuje, jak bude fungovat klíčový soubojový systém v akčnějším duchu.

Epické RPG s názvem White Knight Story, které se příští rok objeví na PS3 trhu, se na Tokyo Game Show prezentovalo v hratelné podobě, z níž vyplynul zejména zajímavý soubojový model. Předně tolik, že vás nečekají žádné nahodilé střety, své potenciální protivníky vidíte vždy v předstihu na obrazovce, což je příjemné stejně jako skutečnost, že vás tady čeká skutečně parádně vymodelovaný a otevřený svět, kterým vaše družina svobodně prochází.

Pro eventuálně lepší přehled můžete pracovat s kamerovým nahlížením na dění, abyste snáze předešli případným potížím. Nyní už je řeč o klíčové konfrontační fázi, která se aktivuje automaticky, na určitou vzdálenost, nebo lze soubojový rámec vyvolat manuálně. Manuální je také vedení samotného boje, v němž ovšem postačí jedno jediné tlačítko pro rozdávání smrtonosných výpadů vaším mečem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ovšem výše naznačené akci předchází ještě volba adekvátního komba skrze jeho výběr v menu (čemuž se děje i v průběhu střetu) a pak hlavně správné načasování stisku zmíněného tlačítka, čemuž se děje na základě pohybů ústředního protagonisty. Pokud se zadaří, můžete provázat až sedm různých útoků. Každý atak je přitom charakterizován specifickou ikonou definující jeho odlišnost, kterážto determinuje strategii boje.

zdroj: Archiv


White Knight Story TGS '07 trailer

Pochopitelně bude třeba přistupovat k různým typům nepřátel s adekvátním způsobem vedení boje, někdy postačí jeden drtivější sek, jindy bude nutné řetězit více ataků, eventuálně tyto provázat se snahami vašich spolubojovníků na scéně. Tahle kooperace však odpadá při setkání s bossem, který sice není až tak epický jako ti v Shadow of the Colossus, ale pořád sluje úctyhodnými rozměry. V tento moment je tu důležitý prvek přetransformace hlavního hrdiny do obrovitého rytíře, který v měřítku 1:1 může svést s bossem atraktivní duel. Během čehož se vám pod nohama motají roztomile malinkatí parťáci…
zdroj: 1UP, IGN

mart

Nejnovější články