Odkrytí válečné akce Damnation od Codemasters
zdroj: tisková zpráva

Odkrytí válečné akce Damnation od Codemasters

3. 3. 2008 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Steampunková hra na Unreal Engine 3 s protáhlou americkou občanskou válkou a vozidly.

Vzpomene si ještě někdo na válečnou FPS Iron Storm, která před lety přišla s nápadem protáhnout 1. světovou válku o nějakých padesát let? Na podobném principu bude stavět i nový projekt Damnation od Codemasters, kteří jej nezvykle odkryli v novém čísle francouzského OPM. Bude se odehrávat čistě na americké půdě v začátku 20. století, do kdy se v této alternativní historii prodlouží občanská válka a strašlivě zpustoší celou zemi.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Obě válčící strany se proto zaměří na západní pobřeží, kde v podobě průmyslového koncernu magnáta W.D. Prescotta přežívá duch industriální revoluce a s ním samozřejmě i těžba cenných surovin. Prescott však není žádný hlupák, vidí všem hráčům do karet a jednou pomáhá Severu, podruhé zase Jihu dle toho, co je pro něj zrovna nejvýhodnější. Mezi jeho vynálezy patří také smrtící robot Automan, vyškolený na zabíjení lidí.

Ve výsledku tak budete cestovat napříč zdemolovanou, zpustlou krajinou na jihu i bohatou a steampunkově laděnou Kalifornií. Co do stylu hraní půjde o hybrid chvílemi z pohledu první i třetí osoby, slovy autorů tak, abyste si užili jak dostatek střílení ve stylu Half-Life, tak i akčních momentů a akrobatických kousků jako ze Splinter Cellu či God of War. K tomu si přimyslete ještě šamanství amerických indiánů (např. Spirit Vision neboli možnost dočasně ovládat duše nepřátel) a kung-fu naučené od čínských dělníků, pracujících na stavbě železnic.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Právě těmito vlastnostmi bude disponovat kapitán Hamilton Rourke, jedna z ústředních postav hry: redaktoři francouzského časopisu jej pasují na novodobého Perského prince. Coby veterán občanské války se bude nejen pyšnit řadou zkušeností vč. řízení vozidel a ovládání dvanáctky zbraní, ale také trpět nešťastným osudem, a zapojí-li se do zdánlivě nikdy nekončící války, bude to ve snaze pomstit padlé kamarády a získat zpět dávno ztracenou lásku.

Výtvarnou stránku hry, do níž se promítne všechno od Julese Verna po mýty Divokého západu, obstarají Liquid Development (externě se podíleli na Battlefield Vietnam či Enter The Matrix). Vývojáři Blue Omega, kteří před třemi lety vyhráli soutěž "Make Something Unreal", si pak na programování obstarali veterány z Demiurge, v minulosti pracující pro EA, Gearbox i UbiSoft.

Damnation poběží na Unreal Engine 3 a vyjde letos v zimě pro PC, X360 a PS3.
zdroj: francouzský OPM

levis

Nejnovější články