Mezi Epizody III a IV ve Star Wars Force Unleashed
zdroj: tisková zpráva

Mezi Epizody III a IV ve Star Wars Force Unleashed

13. 2. 2007 8:08 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Z časopisu Game Informer jsme se dozvěděli nové informace o již dříve ohlášené next-gen hře Star Wars: Force Unleashed na motivy Hvězdných válek, odehrávající se mezi filmovými Epizodami III a IV.

Když si budoucí postrach galaxie Darth Vader uvědomí, že je již nadobro připoután k Temné straně Síly, začne si vychovávat mocného nástupce, původem uprchlíka z masakru v Chrámu Jediů. Právě role tohoto Sitha se zhostí hráč, byť později se ocitne i v kůži Vadera. Kromě světelného meče bude mít k dispozici osvědčené jediovské triky (Force Push, Force Lightning aj.), kterých bude s postupem hry přibývat a vše zřejmě vyvrcholí duelem se samotným Imperátorem. Nebudou chybět ani oblíbené hladové bestie Rancoři, se kterými prý bude možné bojovat ještě v jejich tlamách.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Force Unleashed poběží na novém enginu Euphoria/DMM (Digital Molecular Matter), jehož schopnosti demonstroval už trailer z Indiana Jonese (ten prý byl mimochodem odložen na 2008, aby přišel na trh až souběžně s příštím Indy filmem). DMM zná materiální složení každého objektu, proto se lze těšit na zcela realistickou herní fyziku. Pokud například protivníka za použití Síly hodíte na strom, dřevo se může rozpadnout nebo roztříštit na kusy, vždy podle toho, jak silný byl skutečný úder.

V loňském koncepčním videu (10 MB, MOV) si můžete všimnout mj. toho, jak padající Stormtrooper váhou vlastního těla ohne jeden z pilířů na přistávací ploše nebo kterak tlaková vlna z Force Push dokáže vymlátit skla či vyřadit světla. V závěru ukázky pak hrdina Silou vynese tři vojáky do výše, aby je ještě stále ve vzduchu proklel smrtícími blesky. Vrcholem a zároveň příkladnou demonstrací použití herní fyziky v praxi pak je, když hráč na dálku uchopí mrtvého vojáka a spolu s betonovým kvádrem jím mrští po přílétající stíhačce TIE.

Závěrem dodám, že styl ovládání má připomínat Psi Ops a celá hra být podobná Ninja Gaiden, God of War a Matrixu. Autoři z LucasArts pracují i na multiplayeru, aby mohlo Force Unleashed vyjít v listopadu 2007 pro X360 a PS3, zatímco PS2/PSP/DS verze obstarávají externě jiní vývojáři.
zdroj: GF, Sector, GI

levis

Nejnovější články