Battlefield Heroes - přeměna na masovku zdarma
zdroj: tisková zpráva

Battlefield Heroes - přeměna na masovku zdarma

21. 1. 2008 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Odnož populární multiplayerové série EA s kreslenou grafikou, i pro příležitostné hráče a financovaná z reklam. + UPDATE

Tak ne regulérní třetí díl, jehož oznámení má být na spadnutí, nýbrž překvapivou odbočku dnes dopoledne oficiálně představili Electronic Arts skrz britské BBC. Nová PC hra Battlefield Heroes bude zdarma dostupnou verzí populární multiplayerové série Battlefield. Dle slov EA je navržena pro zalíbení se masovému publiku v USA a Evropě, pro nějž má být celkově snazší hrát než standardní BF. Obdařena kreslenou grafikou (asi karikatury jako Team Fortress 2 / FIFA Street 3) klade větší důraz na zábavnost a součinnost než na dovednosti hráče a taktiku.

Narozdíl od předchůdců, jichž se celosvětově prodalo kolem 10 milionů kusů, nenajdete Battlefield Heroes v kamenných obchodech, nýbrž na internetu volně ke stažení. Vývoj a provoz hry má být financován z do hry zabudovaných reklam a mikroplateb. Tento model se EA osvědčil v Koreji, kde FIFA zdarma dokázala vydělat milion dolarů měsíčně, a tak by ho v budoucnu rádi aplikovali i na své jiné slavné série. Tvůrcem "free BéeFka" je opět švédské studio Digital Illusions.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Update 15:30 - spuštěna homepage uvádějící za datum vypuštění léto 2008. Podrobné odkrytí Battlefield Heroes přinese v únoru časopis Games for Windows. Motiv jeho obálky byste si klidně mohli splést s Team Fortress 2, jelikož voják z druhé světové války ověšený granáty až nezdravě připomíná tamního Heavy Guye.

Vlastní hra má zaujmout všechny skupiny hráčů - stačí si k ní sednout a okamžitě umíte hrát (třeba jen na 15 minut), na druhou stranu však budete moci strávit dlouhé hodiny zlepšováním postavy a dobíjením celého světa. Zabudovaný matchmaking system prý zaručí, že se vždy střetnou hráči na stejné výkonnostní úrovni pro fér hru. Postupem času EA plánují přidávat další obsah, i na základě připomínek fanoušků.
zdroj: BBC (thx Pavel), homepage

jd

Nejnovější články