Achievementy ve World of Warcraft: Lich King
zdroj: tisková zpráva

Achievementy ve World of Warcraft: Lich King

12. 8. 2008 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Neustále se předhánět a pak to všem dávat na odiv, to vždy bylo v lidské povaze a Blizzard ji vyslyší.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Neustále se předhánět, dosahovat něčeho víc než ostatní, a pak to všem dávat na odiv, to bylo vždy v lidské povaze – zvlášť v té hráčské. Vývojáři her pro ukojení této touhy vymysleli krásný systém achievementů. Mají ho akční mlátičky, third-person střílečky, sportovní hry... tak proč ho ještě nemá MMORPG, které po celém světě hrají miliony lidí? Právě to se již co nevidět změní. Jeffrey Kaplan, designér World of Warcraft, oznámil, že achievementy se ve hře skutečně objeví.

Blizzard původně vůbec nechtěl, aby se jejich obdobě achievementů takhle říkalo – prostě proto, aby ukázal, že se rozhodli je v mnohém vylepšit a odlišit tak od konkurence (něco podobného bude i ve Warhammer Online - deníček Tome of Knowledge). Hráč tedy bude díky novým přehledným tabulkám kdykoliv vědět, jak si v daných úkolech vede, což v jiných hrách nebývá úplně zvykem. Autoři zároveň rozvedli všemožné statistiky, takže se hráči konečně dočkají všemožných údajů: od celkového bohatství, přes druhy aktivovaných emotes, po počty zabitých krys či nejčastěji zabíjených bossů. Ne všechny budou samozřejmě nezbytně nutné, i tak ale potěší...

Dobré je, že hráči, kteří již nějakou tu dobu hrají, nebudou muset dosahovat všech achievementů znovu. Jelikož se jejich skutky během hraní zaznamenávaly, jakmile autoři systém zprovozní, dostanou je všechny automaticky. Mnohé z nich se přitom týkají jenom prozkoumávání světa, PvP, vymlácených dungeonů či reputace – skoro každý dlouhodobější hráč si tedy již může být jist nějakým tím splněným achievementem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jedinou výjimkou budou bossové. Kaplan uvedl příklad: „Rozhodl jsem se třeba s kamarády zabít Onyxii a odevzdat její hlavu. My samozřejmě víme, kolikrát jednotliví hráči již tento quest plnili, získat Onyxiinu hlavu však může jen jeden člen týmu – jemu by se započítal achievement a mně logicky ne. To nám samozřejmě přijde nespravedlivé, a tak se hráčům zabití bossové z dřívějška nebudou počítat automaticky. Zatím testujeme způsoby, jak tento problém vyřešit.“

Systém se ve hře objeví spolu s příchodem očekávaného datadisku Wrath of the Lich King někdy v období říjen až prosinec. V té době by měl čítat okolo 600 úkolů. Důležité je rovněž zmínit, že se WoW achievementy mají stát součástí Blizzard Levelu, databáze, kde se budou nacházet souhrnná hodnocení a statistiky hráčů ve všech hrách od Blizzardu, tzn. ten samý systém se pak uplatní i v Diablo III a StarCraftu II.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Videa: Damnation, Wallace & Gromit, WoW Lich King  [7.8.2008 19:19 - levis]
Benchmarky bety WoW: Wrath of Lich King  [5.8.2008 15:15 - cappy]
Rytířem smrti ve WoW: Wrath of Lich King  [11.5.2008 15:15 - levis]
Medvědí muži z World of Warcraft: Lich King  [24.2.2008 10:10 - levis]
Ledový Northrend z WoW: Wrath of Lich King  [8.1.2008 13:13 - levis]

zdroj: MTV Multiplayer

campercz

Nejnovější články