Velký update přidává do Arma 3 zdarma tutoriálové mise a virtuální trénink
zdroj: tisková zpráva

Velký update přidává do Arma 3 zdarma tutoriálové mise a virtuální trénink

14. 7. 2014 17:50 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Bohemia Interactive plní několikrát zdůrazněný slib a vydává zdarma dostupný update pro Arma 3 s názvem Bootcamp, který přináší spoustu nového obsahu pro všechny hráče od zelenáčů po veterány. Nejvíce by však měli z obsahu Bootcampu těžit neschopní anti-vojáci jako já. Třeba díky sérii nových tutoriálových misí by konečně mohli do hry opravdu proniknout, o což se někteří z nich dříve marně snažili. U nové singleplayer kampaně se však tvůrci při vývoji Bootcamp updatu nezastavil, narvali do něj mnohem větší množství obsahu!

Vedle singl kampaně, která zelenáče naučí základy boje včetně navigace či střelby během ostrých akcí, přináší Bootcamp sadu úkolů, s jejichž pomocí mohou veteráni Arma 3 učit nováčky pravidla a způsoby boje v multiplayeru.

Tvůrci při návrhu multiplayer úkolů využili základy pár měsíců starého DLC Zeus, takže zkušení hráči mohou nováčky instruovat s pomocí tutoriálů, které si vytváří během hraní v reálném čase. Tvůrci se tímto krokem snaží stmelit komunitu a smazat rozdíly mezi zkušenými a novými hráči, čemuž tleskám a doufám, že záměr vyjde.

Aby toho tréninku a příprav na skutečný boj nebylo málo, přináší Bootcamp virtuální bojiště, kde lze zcela bez jakékoli hrozby a postihu trénovat až do zblbnutí bojové úkony od střelby různými zbraněmi až po nácvik sestřelování vrtulníků, obrněných vozidel a tak dále. S VR tréninkem souvisí i virtuální prohlížeč veškerého vybavení i zbraní.

zdroj: Archiv

Protože vývojáři z Bohemky jsou v dobrém slova smyslu šílenci, narvali do Bootcamp updatu hned několik dalších zlepšováků. Rozšířili kupříkladu podporu Steam workshopu, který doposud umožňoval uploadovat pro ostatní hráče pouze vlastní scénáře. Od nynějška mohou hráči komunitě nabízet i vlastní zbraně, vybavení, vozidla a další šikovné hračky. K dispozici je rovněž první verze Arma 3 launcheru, který slouží k jednoduché správě instalovaných modifikací a spouštění hry s rozličnými parametry.

Součástí zdarma dostupného Bootcamp updatu je dříve anoncovaná úprava chování zbraní při pohybu a systém únavy. Tvůrci nově zohledňují pohybovou energii zbraní, čili s lehčí zbraní hráč po pohybu zamíří rychleji a přesněji než se zbraní těžší, protože má při pohybu větší pohybovou energii a trvá déle ji zastavit. Úpravy systému únavy znamenají, že se hráč sice může s vojákem kdykoli rozeběhnout, ale rychlost běhu je závislá na váze jeho vybavení, míře zranění a výdrži.

Bootcamp update se automaticky stáhne a nainstaluje po spuštění Steamu, pokud máte u Arma 3 automatické aktualizace zapnuté, samozřejmě. Další informace najdete na homepage a někde okolo se válí video, které obsahu Bootcamp updatu shrnuje do několika desítek sekund.

Nejnovější články