Tvůrci Serpent in the Staglands chystají kyberpunkové RPG Copper Dreams
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Serpent in the Staglands chystají kyberpunkové RPG Copper Dreams

29. 2. 2016 14:36 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv povedené fantasy RPG Serpent in the Staglands se dostalo spíše jen k opravdovým fajšmekrům, tvůrce z Whalenought Studios to nijak neodradilo. Pracují na dalším RPG, které se tentokrát vydá do žánru kyberpunku a nabídne kromě propracovaného příběhu tahové souboje a opět velkou míru svobody pohybu po herním světě. Copper Dreams, jak se hra jmenuje, sice bude muset nejdříve projít Kickstarterem, ale vzhledem k tomu, co tvůrci slibují, se o její osud nebojím.

Jste jedním z nešťastníků, kteří byli deportováni na ostrovní aglomeraci Calitana. Země totiž začíná být zoufale přelidněná, jídla je málo, a tak vznikly oblasti jako je Calitana, kam jsou odváženi občané různých měst, aby se ulehčilo tradičním metropolím. Z nadějně vypadajícího projektu se ale vyklubal jeden velký problém, protože Calitana nezvládá uživit své obyvatele, je prolezlá korupcí a právo se tu prosazuje především palebnou silou jednotlivých zločineckých syndikátů.

Celá oblast se skládá z vodních kanálů, mezi nimiž rostou mrakodrapy. Vy se budete moci pohybovat po vysokých střechách i ve spodině města, kde vládnou syndikáty, přičemž díky vašemu vystřelovacímu háku budete mít velkou svobodu ve vertikálním pohybu. Dostanete se i do budov, půjde přeskakovat mezi střechami, prostě pohyb Calitanou by měl být dostatečně rozmanitý.

K dispozici budete mít celou partu městských dobrodruhů, kteří se nepřátelům postaví v tahových soubojích. Ty ovšem budou obsahovat speciální časovou složku, která by měla zajistit, že nepůjde jen o klasické střídání kol – více se ale dozvíme až až po spuštění kickstarterového projektu. Samozřejmostí je široké spektrum zbraní, munice a také schopností.

zdroj: Archiv

Klíčovou roli bude hrát plížení a systém viditelnosti a zobrazení toho, co vidí nepřátelé. Jak praví tvůrci, když vás soupeř nevidí, nemůže na vás střílet a tím vám ušetří peníze za léčení. Ve hře tak půjdou rozstřelovat lampy a další zdroje světla, hackovat systémy distribuce elektřiny, ničit kamery apod. Nejlepší boj je ten, který začnete za podmínek, jaké vyhovují vám.

Ke kyberpunku pak patří i hardwarové vybavení těl. V Copper Dreams počítejte s čímkoliv, od kovových schrán chránících mozek, přes motorovou pilu implantovanou do ruky až po maskovací systémy a mobilní oči.

Další detaily se dozvíme až bude spuštěný její Kickstarter. Pokud ale mohu soudit z toho, jaká byla Serpent in the Staglands, čeká vás propracovaný svět, nekompromisní herní prvky, bez jejichž zvládnutí se daleko nedostanete a solidní obtížnost.

Nejnovější články