Speciální edice Skyrimu vyjde v říjnu a krom grafických vylepšení přinese na konzole podporu modů
zdroj: tisková zpráva

Speciální edice Skyrimu vyjde v říjnu a krom grafických vylepšení přinese na konzole podporu modů

13. 6. 2016 10:49 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Internety nelhaly, jedním z bodů nabitého programu E3 konference Bethesdy bylo oznámení „Special“ edice The Elder Scrolls V: Skyrim, která vyjde 28. října tohoto roku pro PC, PS4 a Xbox One. Hlavním tahákem Speciální edice má být plná podpora modifikací v případě obou konzolových verzí, a dále sada grafických vylepšení, což by mělo platit pro všechny verze hry. Nejméně pro PC verzi, kterou si lze s pomocí modů vylepšit už nyní. Proto obdrží majitelé Legendary edice Skyrimu na Steamu upgrade na Special edici zdarma, což je hezké.

S více než 20 miliony prodaných kusů se Skyrim řadí mezi nejprodávanější hry od Bethesdy vůbec, a protože hra je díky komunitě okolo PC verze pořád živá i dnes, pět let po vydání, byla by Bethesda sama proti sobě toho nevyužít a nezpřístupnit hodiny a hodiny zbrusu nového obsahu od moderů právě majitelům konzolí PS4 a Xbox One. Několik milionů, kteří Skyrim ještě nehráli, nebo si jej rádi zahrají znovu na nové konzoli a v lepší grafice, se jich určitě najde.

zdroj: Archiv

Grafické úpravy, které Special verze oproti základu nabízí, prezentuje od času 3:18 video, které se válí někde okolo. Krom vyššího rozlišení nabídne hra na konzolích přepracované a nové efekty včetně volumetrického nasvícení, nových shaderů pro zobrazení sněhu i vody, dynamickou hloubku obrazu a tak dále.

Řadu těchto zlepšováků majitelé PC verze díky modifikacím už znají, a nebudou mít příliš mnoho důvodů k pořízení Special edice, která obsahuje i všechna doposud vydaná DLC a datadisky. Nějaké pádnější důvody snad ještě Bethesda před říjnovým vydáním přihodí. Anebo by se mohla soustředit na vývoj dalšího regulérního dílu. Přeci jenom už je Skyrimu letos pět let a zasloužil by si bratříčka…

Nejnovější články