Sony ztrácí dalšího vývojáře Last Guardian
zdroj: tisková zpráva

Sony ztrácí dalšího vývojáře Last Guardian

7. 12. 2011 15:18 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

The Last Guardian je jednou z nejočekávanějších exkluzivit na PS3 a zároveň jde i o jednu z těch problematických her, jimž hrozí, že by mohly přerůst do stavu vaporware.

Minulý týden se spekulovalo o odchodu šéfa Team ICO Fumity Ueady ze Sony. Nebylo to oficiálně potvrzeno, ale ani vyvráceno - jak od Sony, tak samotným Uedou, který by měl dále na Last Guardian snad pracovat jako tvůrce na volné noze.


A nyní ze Sony odchází další člověk, který měl u projektu být. Je to producent Jošifusa Hajama, který přechází k londýnskému výrobci her pro sociální sítě, Bossa Studios. Co se týče jeho odchodu, o Last Guardian se nijak nezmínil (Ueda alespoň napsal, že se na něm stále pracuje), ale vyjádřil se o své i herní budoucnosti. „Budoucnost her leží bez diskusí v online sféře a díky nedávnému vývoji a pokroku ve Flashi 11 už nic nebrání tomu, aby byly sociální hry vizuálně ohromující a atraktivní ve stejné míře, jako velké konzolové tituly“.

To jsou samozřejmě odvážná slova, nicméně bez diskusí budou sociální hry minimálně stejně tak výdělečné. Hajama do Bossa Studios přešel právě kvůli potenciálu v tomto odvětví. „Společně s Bossou máme v plánech přinést na Facebok spoustu her a časem expandovat na odpovídající sociální platformy. To zahrnuje i 3D, které si užijí všechny věkové a cílové skupiny“.

Rýpavý člověk by se ovšem ptal, zda očekává, že casual hraní v rámci sociálních sítí bude v lidech evokovat potřebu nasadit si 3D brýle... tím spíše, že jde mnohdy o činnost provozovanou během práce a takové brýle na vás přitáhnou nevyžádanou pozornost. Jisté je, že sociální hry jsou na vzestupu, ale otázkou je, zda je v jejich naturelu přerůstat do 3D prostoru.

Nejnovější články