Sandboxové MMORPG Repopulation se blíží do bety a rozjíždí novou Kickstarter kampaň
zdroj: tisková zpráva

Sandboxové MMORPG Repopulation se blíží do bety a rozjíždí novou Kickstarter kampaň

27. 12. 2013 20:38 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Je to náhoda, záměr nebo totální haluz, že se na Kickstarteru objevil nový projekt s názvem The Repopulation, když MMORPG s totožným názvem vybralo 53 tisíc už v létě 2013? Druhá možnost je správně. Projekt The Repopulation uspěl minulý rok na Kickstarteru, když chtěl vybrat pouhých 25 tisíc dolarů, což je na rozmáchlé sci-fi MMO směšně málo. Nakonec byla Kickstarter kampaň úspěšná a vývoj pokračoval úspěšně nadále.

Nyní se ale tvůrci dostali do stavu, kdy jim nechybí peníze na další vývoj, jak by se mohlo zdát. Na Kickstarteru se pokouší uspět podruhé v zásadě jen proto, aby nechali fanoušky vybrat, které z původně neplánovaných prvků ještě mají stihnout do první ostré verze.

The Repopulation chce nabídnout spíše oldschoolovou podobu MMO hry, která hráče méně vodí za ruku a nechává mu naopak více prostoru pro seberealizaci. Ať už to znamená, že se zcela vyhne PvP soubojům, nebo bude hrát Repopulation stylem RPG namísto first person střílečky.

Výčet všech prvků, které jsou pro beta a ostrou verzi de facto už potvrzené je úctyhodný a nechybí mezi nimi samozřejmě tvorba postavy, volba strany nebo hráčské domy, ale též stavba pevností či měst, vytváření aliancí nebo základní výběr ze tří stran v rámci PvP konfliktu.

Je skoro až neuvěřitelné, co tvůrci slibují, ale navzdory jakýmkoli pochybám je nezbytné jim dát prostor, aby nám buď otevřeli ústa, nebo nnaopak poskytli prostor, aby se dalo zvolat: „Já to říkal, že to nemůže vyjít.“

Pro mě je nejpodstatnější slibované vylepšování skillů na základě používání, popřípadě možnost věnovat se vybranému zaměstnání a zcela kašlat na souboje. Vyvolává to vzpomínky na Ultima Online, což je ostatně jeden z titulů, který tvůrci zmiňují jako vzor při vývoji The Repopulation.

Slíbená je též možnost přepínat se mezi pro MMO typickým „twitch“  a „FPS“ soubojovým systémem, chybět by ve hře neměly netypické skilly jako je vypravěčství, tancování nebo hudební produkce, ale slíbené jsou i dopravní prostředky, peti, spousta PvE obsahu apod.

Prostudujte si původní i novou Kickstarter kampaň sami. A určitě nezapomeňte zaskrolovat dolů na Kickstarter stránce, protože až zde tvůrci uvedli seznam stretch cílů, který je na celé nové kampani vlastně to nejdůležitější. Jak jinak, jestliže cílem druhé KS kampaně je umožnit hráčům, aby skrze své finanční příspěvky rozhodli, jaké prvky chtějí mít ve hře hned, jaké později, a jaké zatím nediskutované by se jim obecně na projektu líbily.

Třeba za vybraný milion  dolarů tvůrci slibují vesmírné souboje jako prvek, který doposud s komunitou ani pořádně nediskutovali. Nestáli byste o to?

Každopádně se The Repopulation snaží přilákat zájem hráčů i na Steamu v rámci systému Greenlight, kdybyste chtěli hru podpořit alespoň svým hlasem, když už ne finančně.

Nejnovější články