První informace o pokračování indie hitu Limbo
zdroj: tisková zpráva

První informace o pokračování indie hitu Limbo

14. 6. 2012 14:43 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Dánové z Playdead sklidili za své parádní Limbo zasloužený, i když možná trošku nečekaný, úspěch. Komerční i kritický. Byli by tedy hloupí, kdyby se na něm nepokoušeli stavět svůj další titul, ať už to má být přímé pokračování, nebo spíše rozvedení konceptu ustaveného v Limbo v kontextu jiného žánrového pojetí či celku. A hloupí, to kluci z Playdead opravdu nejsou.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Už minulý rok šéf vývoje Limbo Arnt Jensen magazínu Edge řekl, že produkce další hry bude trvat nejméně tři, tři a půl roku. „Dobrá hra chce svůj čas,“ dospěle se tehdy Jensen nahlas zamyslel. A jak se zdá, tak v té době už možná měl v hlavně plány, co dělat dál. Podle záznamu na stránkách Dánského filmového institutu bude Project 2 (pracovní) barevná 2D adventura zasazená do 3D prostředí. Skrze řešení unikátních hádanek a dynamických scénářů hodlá hra vyprávět příběh malého chlapce v boji proti zlým silám, které se pochybnými pokusy na lidech snaží ovládnout svět.

Tolik popisek ze stránek Dánského filmového institutu, kde je Project 2 zařazen mezi podporovanými projekty. Zdá se, že skrze institut se tak dánská vláda podílí na financování nové hry od Playdead, jejíž rozpočet činí dle zveřejněného údaje milion dolarů a vyjít by měla na PC, Mac, PS3 a X360. První artwork, který je u záznamu uveden, dost připomíná Limbo svým zaměřením na kontury objektů bez exaktních detailů. Jenom tedy pracuje s větším množstvím barev, než černobílé Limbo. A zřejmě je důležité poznamenat, že Project 2 vyvíjí tvůrci na Unity technologii, protože už se jim nechtělo patlat s vývojem své vlastní.

Nejnovější články