PC verze Alan Wake vyjde v únoru. Na čem poběží?
zdroj: tisková zpráva

PC verze Alan Wake vyjde v únoru. Na čem poběží?

22. 1. 2012 13:23 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Únor bude v Remedy pořádně rušný. Krom vydání Alan Wake: American Nightmare na Xbox Live, k čemuž dojde někdy po 15. únoru v rámci další XBLA House Party, dojde během druhého měsíce roku 2012 i k vydání PC verze původní Alan Wake hry. V postu na fóru to oznámil komunitní manažer a pro lepší náladu mezi fanoušky přidal i odpověď na celou řadu dalších otázek, které jim neustále lezly v hlavě. Hra třeba nepoběží přes Games for Windows Live (jen Steamworks), nevyjde pro MAC platformy a nenabídne podporu modifikací. Stejně tak nečekejte hratelnou ukázku hry, zato se však můžete těšit z toho, že obě DLC (The Signal a The Writer) budou obsažena přímo ve hře.

PC verze Alan Wake bude podporovat stereoskopický 3D mód zatím jen na HW od Nvidie, hra poběží (možná s malými nedostatky) i na WinXP, ovládání na myší a klávesnici bude plně konfigurovatelné a nastavit si budete moci i kvalitu grafiky a s tím spojené detaily (vypnutí/zapnutí HUDu, kvalita stínů, anti-aliasing a další). Systém ukládání pozic bohužel zůstane z X360 verze (checkpointy), ale to je pochopitelné. Cenu hry zatím bohužel neznáme. Nakonec už tedy zbývají jen HW požadavky PC verze Alan Wake, o kterých se více dozvíte po rozkliku v článku.

Níže uvedené minimální požadavky hry se možná ještě trošku změní na konto optimalizací, které tvůrci v současné chvíli provádí. Co se týče doporučené sestavy, tak tvůrci uvádí čtyřjádrový procesor a grafickou kartu, jejíž 3DMark Graphics Score se pohybuje okolo 2000 bodů.

Minimální HW požadavky

OS: Windows XP, Windows Vista nebo Windows 7
CPU: AMD Athlon X2 2.8GHz nebo Intel Core 2 Duo 2GHz
RAM: 2 GB
HDD: 8 GB
Grafická karta: DirectX 10 kompatibilní s 512MB RAM
- AMD: ATI Radeon 3650, 4450, 5550, 6450 nebo lepší
- NVIDIA: GeForce 8600GT, 9500GT, GT120, GT430, GT520
Zvuková karta: DirectX 9.0c kompatibilní
Ovládání: myš a klávesnice, Xbox360 ovladač je také podporován

Nejnovější články