Online akce Overwatch nebude free to play a vyjde na jaře pro PC i konzole
zdroj: tisková zpráva

Online akce Overwatch nebude free to play a vyjde na jaře pro PC i konzole

6. 11. 2015 22:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Připravovaná týmová střílečka Overwatch vyjde na PC, to už víme. Nakonec se ale objeví i na PlayStation 4 a Xbox One, jak se dlouho spekulovalo. Poslední dvě zmíněné verze oznámil Blizzard oficiálně během letošním BlizzConu, ale už minulý rok se objevily náznaky, že by to bylo dávalo by to smysl. Na rozdíl třeba od StarCraftu nebo World of Warcraft se Overwatch na konzole, televize a gamepady skvěle hodí a je vlastně trochu s podivem, že jsme museli na oznámení konzolové verze čekat rok.

Krabicové verze pro PC i konzole ponese název Ovewatch: Origins Edition, vyjde na jaře příštího roku a slibuje všech 21 hrdinů, pět speciálních skinů a tematicky laděný obsah do ostatních her od Blizzardu. Jmenovitě dostanete hrdinku Tracer do Heroes of the Storm, Baby Winston Pet do World of Warcraft, portréty do StarCraftu II, speciální zadní stranu karet pro Hearthstone a křídla Mercy do Diablo III. Za předobjednávku navíc dostanete ještě noire skin pro sniperku Widowmaker.

Konečně známe také definitivní odpověď na to, jak to bude s platebním modelem. Overwatch nebude free to play v žádné verzi. Blizzard nabízí tři možnosti, jak se do hry dostat, přičemž základní verze hry vás vyjde na 40 dolarů a Origins Edition na 60 dolarů. K dostání bude i speciální sběratelská verze za 130 dolar se soškou, soundtrackem a artbookem.

zdroj: Archiv

Je dobré dodat, že konzolová verze vyjde společně s PC verzí na jaře příštího roku - bez zdržení. Pokud se to všechno stihne, tak do 21. června. Jeff Kaplan na pódiu oznámil i tři nové hrdiny: D.va, Genji a Mei a novou mapu Hollywood, ale k obsahovým detailům se ještě během víkendu dostaneme. Na nováčky se můžete mezitím podívat na záběrech videa.

Oznámení konzolové verze Blizzardu trošku pokazil GameStop, který na hru začal brát den před BlizzConem předobjednávky za 60 dolarů, jak informovali kolegové z Kotaku. Někteří se domnívali, že je to jasné znamení plné ceny a ne free to play modelu, ale v krabici seženete i free to play mobu Heroes of the Storm. To se ale u Overwatche možná překvapivě nekoná.

overwatch origins edeition zdroj: tisková zpráva

Mimochodem, konzolovou verzi hry na sebe práskl nějakou dobu před BlizzConem i sám Blizzard, který v html kódu oficiálního webu uvedl poznámku "...chystá se na PC a konzole". O žádné velké překvapení tak dnes nejde, ale přesto je příjemné vědět, že se Blizzardu konzole u Diabla III osvědčily a nebojí se na ně udělat další hru.

Nejnovější články