Multiplayer update pro Take On Mars umožní budování první lidské kolonie na Marsu
zdroj: tisková zpráva

Multiplayer update pro Take On Mars umožní budování první lidské kolonie na Marsu

25. 11. 2014 19:07 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Skoro tři měsíce Marek Melichárek a jeho tým z Bohemia Interactive nezveřejnili na Steamu nové informace o vývoji rozpracované verze vesmírné simulace Take On Mars. Měli k tomu ovšem pádný důvod - usilovně pracovali na obsahově i funkčně významném updatu Expedition One, který měl do hry přidat multiplayer, a právě dnes vyšel. Osamocené výzkumné činnosti na Marsu je tedy konec, protože díky updatu mohou skupiny hráčů-astronautů společnými silami budovat první lidskou kolonii na Marsu. Implementací multiplayeru ale obsahový výčet nového updatu ani zdaleka nekončí, protože přináší spoustu dalších nových strojů, předmětů a dosti důležitých herních mechanismů. Mrkejte na drát!

Na moment se ale vrátím k povaze kooperativního multiplayeru. Společné budování základny není v Take On Mars triviální záležitostí, spočívající v umístění kurzoru namísto, kde má stát budova, co se pak magicky postaví. Zbudování a udržování kolonie vyžaduje pečlivou správu zdrojů potřebných pro stavění budov různého účelu a charakteru, pěstování jídla, recyklaci odpadu, ale i výjezdy s vědeckým účelem.

Jde zkrátka o poměrně složitou činnost se spoustou rizik a příležitostí, jak něco pos... Proto jde zároveň o činnost časově náročnou, což by mohlo potenciálně spoustě hráčů hatit plány na společné hraní. Naštěstí multiplayer Take On Mars umožňuje uložení pozice, která zachová přesnou polohu všech hráčů a stav činností. Stačí, aby pozici uložil jeden člen týmu, a systém ji pak sdílí všem ostatním, co jsou do hry připojení. Za mě dobrý!

zdroj: Vlastní

Z řady dalších novinek, které update přináší, lze jmenovat tři druhy obleků (lehký, střední, těžký) nebo implementaci inventáře, v němž je možné sundat (uvnitř budovy) oblek, najíst se, vybavit se novými nástroji nebo oblek alespoň vytunit. Úzce s touto novinkou souvisí implementace survival prvků - aby hráč přežil, musí svému svěřenci zajistit dostatek vzduchu, vody, jídla nebo vitamínů. Jinak nastane smrt, která by díky novým zvukům pro dýchání, smrt, dušení se nebo jiné neartikulované zvuky mohla být až nepříjemně sugestivní.

Současné hráče rovněž potěší nová lokace v podobě místa přistání Apollo 17 na Měsíci, čtveřice nových vozítek včetně čtyřmístného VTOL letadla nebo ještěrky, případně i nové nástroje nutné k výše popsanému budování kolonie včetně rafinérie, těžařské stanice a strojku na výrobu atmosféry.

Ze simulace, zajímavé spíše pro užší okruh hráčů, se po updatu, hlavně díky multiplayeru, stává mnohem atraktivnější a výrazně komplexnější titul. Pokud jste se tedy doposud drželi, ale nadále už Take On Mars nedokážete odolat, může být early acces verze na Steamu vaše za mrzkých 14 éček.

Nejnovější články