Horor Lucius II: The Prophecy vás vrátí do kůže ďáblova syna
zdroj: tisková zpráva

Horor Lucius II: The Prophecy vás vrátí do kůže ďáblova syna

11. 8. 2014 17:01 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

První Lucius na sebe upozornil hlavně tím, že zpracovával téma známého filmu a příběhově vás vedl v kůži malého monstra k vraždě svých adoptivních rodičů, ale hratelností to nebyl žádný zázrak. Nyní byl oznámen druhý díl s názvem Lucius II: The Prophecy a vypadá to, že vzdal komplexního vytváření příběhu se zápletkou a spíše sází na sandboxové zabíjení s podání malého psychopata a ďáblova syna v jednom. Což není něco, co by dle mne stačilo na hru aspirující výše, než je upoutání drobnou kontroverzí.

Dějově se Lucius II: The Prophecy odehrává dva roky po prvním dílu. Lucius skončil zavřený v sanatoriu pro duševné nemocné, které mu ale svými pěti patry a malým městečkem Ludlow vytvoří pískoviště, kde bude moci plánovat vraždy a masakrovat své bližní. Tvůrci ze Shiver Games uvádí, že k dispozici budete mít sto potenciálních obětí a schopnosti, jejichž volbou budete vytvářet svého vlastního, unikátního Lucia.

V každé úrovni se můžete rozhodnout kdy, jak a koho zabijete, přičemž kromě Luciových schopností, které nabírá postupem času budete využívat prostředí, různé kombinace předmětů, které vytvoří nějakou tu smrtící past. Pokud odhlédnu od toho, že mi přijde poněkud divné v kůži dítěte vraždit lidi (a tentokrát mi nikdo nenamluví, že všech sto obětí je vlastně zlých a smrt si zaslouží), pak ani hratelností mi z předvedeného Lucius II: The Prophecy nevychází jako zrovna strhující titul.

Podívejte se na trailer. Ano, zpomalený moment s kráčejícím Luciem vypadá vážně dobře a hororově, ale při prostřizích na jednotlivé vraždy už atmosféra mizí. Střílení plynových bomb vypadá směšně, poskakování s kanystrem v této grafice také nevysílá dojem, že sledujete temný, skličující horor s tématikou potomka Satanova. Momentálně hra vypadá spíše jako průměrná akční adventura se zastaralou grafikou, která ale na sebe chce upozornit provokativním tématem. Lucius II: The Prophecy vyjde začátkem příštího roku na PC.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články