Geometry Wars 3 vyjdou pod hlavičkou staronové Sierry
zdroj: tisková zpráva

Geometry Wars 3 vyjdou pod hlavičkou staronové Sierry

15. 8. 2014 14:25 | Novinky | autor: Adam Homola |

Kdyby se dával dohromady seznam nejlepších her za minulou generaci konzolí, byla by Geometry Wars hodně vysoko. Společně s dalšími menšími hrami šla ostatním příkladem a pomohla nastartovat velkou konzolovou indie vlnu. Teď, po šesti letech od vydání druhého dílu, máme oznámenou trojku. Geometry Wars 3: Dimensions podle prvních informací zachovává ducha série, ale zároveň přináší několik zásadních vylepšení, které známou hratelnost poměrně zásadně upravují. Jednou z novot je například kompletní 3D.

Nemusíte se bát, z Geometry Wars 3: Dimensions se nestala závodní arkáda jako například Wipeout (kde je tomu konec?). Už ale nebudeme hrát jen na plochém 2D prostoru. Novými bojišti budou různé 3D objekty, na kterých se lze pohybovat po všech směrech, po všech stranách a některé střely se třeba obtočí kolem dokola a vrátí se zpátky. Trojka Geometry Wars nabídne klasickou singleplayerovou kampaň s padesáti unikátními výzvami, rozloženými napříč deseti módy.

Pět módů je starých a dá si tady reparát, byť v menších obměnách. Dalších pět módů má být zbrusu nových, i když Activision si nechal detaily zatím pro sebe. Přepracování se dočká také kooperativní režim pro čtyři hráče a pozor, velkou novinkou má být kompetetivní multiplayer. O něm v současné chvíli také nic nevíme, ale ještě před vydáním nám ho vývojáři ze studia Lucid Games chtějí představit. Neznáte Lucid? Vězte, že jde o relativně nové studio, které se ale skládá z veteránů ze zavřeného Bizzare Creations.

Geometry Wars 3: Dimensions zdroj: tisková zpráva

Ti se dali pod značkou Lucid dohromady a pod hlavičkou znovuzrozené Sierry pracují právě na Geometry Wars 3: Dimensions. Hra by měla vyjít ještě v průběhu tohoto roku minimálně pro PlayStaiton 4, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One a PC. Vyloučené nejsou ale ani jiné platformy, kterými se zcela určitě myslí Wii U, ale asi iOS a Android. Mobilní platformy zatím ale ještě potvrzené nejsou.

Naopak máme potvrzeno, že iniciativa znovu oživené Sierry a její zaměření na indie hry není pro Activision změnou směřování firmy. "Nevykládal bych si to jako nějakou zásadní změnu pro naši obchodní strategii. Je to náš srdcový projekt, vlastně takový polo-experiment ze kterého jsme nadšení, ale rozhodně to pro nás neznamená úplnou změnu obchodního modelu," řekl šéf Activision Publishing Eric Hirshberg v rozhovoru pro Engadget.

Doufejme, že se Geometry Wars 3: Dimensions a nový King's Quest pod hlavičkou Sierry podaří a že takových her bude víc. Activision se doposud zaměřoval převážně jen na obří blockbustery pro mainstreamové publikum a když teď konečně zkouší uvolnit trochu kapitálu směrem k "indie" hrám, nemuselo by to dopadnou špatně. Hlavně když první vlaštovkou bude zrovna pokračování Geometry Wars.

Nejnovější články