Definitivní edice Devil May Cry vyjde příští rok na PS4 a Xbox One, stejně jako Devil May Cry 4
zdroj: tisková zpráva

Definitivní edice Devil May Cry vyjde příští rok na PS4 a Xbox One, stejně jako Devil May Cry 4

15. 12. 2014 19:45 | Novinky | autor: Petr Poláček |

DMC - Devil May Cry jsme zařadili mezi desítku nejlepších her za rok 2013 a hře od Ninja Theory jsme dokonce přisoudili titul "nejlepší hry, kterou nikdo nehrál". Jinak řečeno, Aleš za hru loboval tak mocně, že jsme nakonec podlehli, i když dobrovolně, protože DMC - Devil May Cry je skvělá bojovka v každém ohledu. A že se prodejní čísla hry na PC, PS3 a X360 nepohybovala v rozmezí, která by znamenala velký úspěch (1,14 milionů odhadovaných kusů celosvětově asi nestačilo)? Nevadí, řekli si v Capcomu, zkusíme štěstí znovu, ale tentokrát na nových konzolích, protože nabídka zajímavých her není zas tak široká. Výsledkem této "progresivní" úvahy japonských pohlavárů je DMC - Devil May Cry : Definitive Edition, která pro PS4 a Xbox One vyjde v polovině března příštího roku.

Majitelé PC mají prozatím smůlu, ale nedivil bych se, kdyby Capcom v mezičase potvrdil vydání definitivní edice i pro PC. Nemá ale cenu předjímat, když je třeba vyjmenovat, co všechno vlastně hra nabídne.

Nativní rozlišení 1080p při stabilních 60 snímcích za vteřinu je pro zběsilou bojovku typu Devil May Cry vítaná nutnost, zatímco zahrnutí všech DLC pro původní verzi do jednoho balíku je příjemný bonus. 

Definitivní edice se ale nechce zastavit u obvyklého obsahu. Nabídne nové skiny/oblečky a hned několik nových herních módů. V Turbo módu se rychlost hry zvyší paušálně o 20 % a Hardcore mód nabídne brutálně obtížnou variantu normálních soubojů s pozměněným chováním AI či jinými pravidly Devil trigger a Style systémů.

Gods Must Die je další stupeň obtížnosti. Odemknete si ho až po dokončení Hardcore módu a všichni nepřátelé se v něm spawnují i během užití Devil Trigger, nemůžete používat předměty a nepřátelé způsobují 2,5krát vytší poškození. Totální masochisté však jistě uvítají Must Style mód, ve kterém musí hráč dosáhnout v boji hodnocení S a vyšší, aby vůbec nepřátele zranili. Šílenost? Jednoznačně, ale hardcore fandové DMC her si jistě mnou ruce, což platí stejnou měrou i o Bloody Palace módu pro Vergila. Jde o variaci na klascikou hordu, ve které hráč čelí šedesáti vlnám stále obtížnějších nepřátel s možností nastavit si časový limit.

zdroj: Vlastní

K dalším vymoženostem definitivní verze patří nová možnost manuálního zaměřování protivníků a upravená hratelnost původního obsahu - jde o odstranění nelogicky obtížných nebo jednoduchých úseků a celkový balanc, aby zážitek ze hry stoupal na křivce obtížnosti lineárně. 

DMC - Devil May Cry : Definitive Edition vyjde pro PS4 a Xbox One 17. března 2015, zájemce vyjde na 40 euro a video, které obsah edice shrnuje, zmiňuje na konci perličku - v létě 2015 vyjde i speciální edice Devil May Cry 4 pro PS4 a Xbox One. Podrobnosti o next-gen verzi této skvělé hry z roku 2008 se však dozvíme až později.

Nejnovější články