Dean Hall na konci roku opustí Bohemku a tým DayZ
zdroj: tisková zpráva

Dean Hall na konci roku opustí Bohemku a tým DayZ

24. 2. 2014 13:19 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Velmi překvapivou zprávu uveřejnil britský Eurogamer ohledně Deana Halla, který stojí za modifikací DayZ i právě vyvíjenou samostatnou hrou. Hall přiznal, že na konci roku hodlá odejít z Bohemia Interactive a vývojářského týmu DayZ a přesune se zpět na rodný Nový Zéland, kde založí vlastní studio.

O vývoj DayZ, který by v té době měl vstupovat do fáze betatestu, se bude následně starat současný tým, přičemž Hall sám poznamenal, že je člověk, který se hodí na některé fáze vývoje, ale svým vedení by projektu mohl být v jiných fázích až škodlivý. „Jsem jako granát, mám velmi specifické využití. Jde mi riskování a umím ostatní přimět, aby riskovali.“

Podle Halla o tom svědčí i dvojice DayZ her, který díky své povaze dokázal dotáhnout do určitých fází vývoje. „Nakonec ale takovýto typ člověka není tím, kdo je pro projekt prospěšný. … V určitém bodu bych byl pohromou pro celý projekt, minimálně ve vedoucí roli.“ Dle všeho navíc neplánoval, že bude mimo Nový Zéland tak dlouho. Z celého vyjádření je ale jasně cítit, že zde byly třecí plochy mezi Hallem a Bohemia Interactive, které pramenily z jeho povahy, která, jak sám otevřeně přiznává, není v tomto kontextu úplně standardní.

Zároveň ale Hall nechtěl opouštět tým a DayZ v klíčovém bodu vývoje. I proto se zpovídá ze svého úmyslu odejít s takovým předstihem. Ačkoliv to asi skalní fanoušky DayZ rozruší, mělo by být jasné, že to není nějaká impulzivní změna, ale promyšlený, postupný vývoj, který je celkem úmyslně oznámen s dostatečným předstihem. Navíc, pokud Halla sledujete na Twitteru, je jasné, že má spoustu plánů a nápadů, které zahrnují tvorbu ideálního multiplayerového zážitku - navzdory konvencím a zvyklostem. Hall se prostě chce posunout dál a nebýt pořád jen tím, kdo stojí za DayZ.

I proto se vrátí domů a založí vlastní studio, už teď má prý v hlavě nápady na pět her. Tento rok ještě zůstává u DayZ a žádné šokující změny na pořadu dne nejsou. „Ještě tenhle celý rok budu na hře pracovat a možná i déle, kdyby bylo potřeba. Vše, co říkám je, že nakonec budu chtít dělat něco dalšího :).“ Nebudu mu tedy přát hodně štěstí na novém místě, protože Hall ještě neodchází.

Nejnovější články