Datadisk Together For Victory přidá do Hearts of Iron IV řadu vylepšení
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Together For Victory přidá do Hearts of Iron IV řadu vylepšení

1. 11. 2016 16:59 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jako u ostatních her od Paradoxu, i Hearts of Iron IV čeká budoucnost plná datadisků, které rozšiřují základní hratelnost této vynikající (viz Vaškovu recenzi) strategie. První z nich se jmenuje Together For Victory a radost z něj budou mít především milovníci britského Commonwealthu, i když z novinek, které představí, mohou těžit všechny národy.

Co se týče zmíněného Commonwealthu, rozšíření přidá pětici unikátních stromů zaměření národa (National Focus) pro Austrálii, Kanadu, Nový Zéland, Jihoafrickou unii a Britskou Indii. Znamená to unikátnější zážitek za dané země a také nové portréty, velitele a jednotky a více šancí, jak změnit oficiální tok dějin.

Pokud ale nehrajete za dané země, pořád má pro vás Together For Victory smysl. V první řadě představí propracovanější systém autonomie, kdy státy budou mít různé úrovně závislosti na hlavní mocnosti – od loutkových států, přes dominia až po zcela samostatné státní subjekty. Nové, průběžné větve v rámci stromů zaměření národa přidají extra bonusy a čekat můžete i úpravy boje a opravy chyb.

Jako poměrně velké vylepšení se mi ale zdá především systém Lend-Lease, který se vztahuje k reálnému Zákonu o půjčce a pronájmu, který umožnil Spojeným státům během druhé světové války půjčovat válečný materiál a potraviny spojencům, především Velké Británii, Francii a SSSR. Ve hře to znamená, že můžete spojence požádat o vybavení a bojovou techniku, pokud jste v nouzi (a nebo naopak oni mohou žádat vás). Jako obvykle, Paradox při oznámení neřekl, kdy přesně rozšíření vyjde, ale bude to „brzy.“ Prozatím se podívejte na tematický trailer. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články