Crytek představuje realistický simulátor lezení The Climb pro Oculus Rift
zdroj: tisková zpráva

Crytek představuje realistický simulátor lezení The Climb pro Oculus Rift

15. 12. 2015 18:55 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Zpracovat lze ledacos. Jedni vývojáři mají nápady zcela šílené a vyrábějí simulátor kozy, další zpracovávají den ze života krajíce chleba a jiní zase připravují simulátor lezení, který asi nebude to pravé ořechové pro hráče se strachem z výšek. Maximálně jako terapie. Nicméně, VR only hru s názvem The Climb vyvíjí pro PC německý Crytek a krom nezbytných brýlí Oculus Rift při hraní využijete i ovladače Oculus Touch. V případě nouze ale lezení po skalách obstaráte i s pomocí Xbox ovladače.

V The Climb budete slézat virtuální napodobeniny (vytuněné, aby byly ještě zajímavější) lokací z celého světa, třeba skalní systém Halong Bay ve Vietnamu. S postupem času ale Crytek představí další lokace.

Hratelnost bude spočívat v lezení (překvapivě), což znamená v aktivní volbě správné cesty v podobě vhodných úchytů a škvír, kde se může hráč - horolezec vzepřít a chvíli se odpočinout nebo si ruce poprášit magnéziem, aby mu neklouzaly. Lze očekávat, že součástí hry bude i volba vhodného vybavení, ale podobné detaily zatím Crytek nekomentuje. The Climb nabídne nastavitelnou obtížnost a vedle hlavního módu i nějaký tréninkový, kde asi nepůjde o život.

zdroj: Archiv

The Climb poběží na CryEnginu poslední generace, předpokládané hardwarové nároky najdete níže, další informace studujte na stránkách hry a jen připomenu, že k hraní bude potřeba Oculus Rift a gamepad nebo Oculus Touch ovladač.

Předpokládané HW požadavky:

OS: Windows SP1 a lepší
CPU: Intel Core i5-4590 a lepší
RAM: 8GB
GPU: NVIDIA GTX 970 / AMD 290
Zvuk: DirectX 9.0c kompatibilní
Zobrazení: Oculus Rift 

Nejnovější články