Čeští vědci míří se svou historickou hrou Attentat 1942 na Greenlight
zdroj: tisková zpráva

Čeští vědci míří se svou historickou hrou Attentat 1942 na Greenlight

23. 3. 2017 13:20 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vzdělávací hra Československo 38-89: Atentát, již vyvinuli odborníci Univerzity Karlovy a Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd České republiky a kterou podpořilo i Ministerstvo kultury, už v době vydání před dvěma lety stihla posbírat řadu ocenění, například za nejlepší debut na České hře roku 2015. Jde o mix dobových záběrů, interview, komiksových sekvencí a miniher prozkoumávající události kolem atentátu na Reinharda Heydricha. Tvůrci se teď odhodlali svůj výtvor vylepšit a prezentovat světu skrze Steam Greenlight pod názvem Attentat 1942.

Spousta úprav, kterých se hra dočká, se týká například kvality videí a animací, a přidány budou i další minihry. „Vylepšené“ prý budou také herní mechaniky. Slovy Jakuba Gemrota, vedoucího programátora projektu: „Podpora hráčské komunity a zpětná vazba od hráčů je pro nás důležitá. Na základě připomínek hráčů jsme hru pro světové vydání výrazně upravili.“ To se přirozeně týká i jazyků. Attentat 1942 bude možné hrát nejen česky, ale také anglicky, německy a rusky.

zdroj: Archiv

Když se podíváte na níže přiložené video, uvidíte, že kombinace různých prvků hratelnosti vypadá velmi unikátně. Chvíli si v současnosti povídáte s přeživšími heydrichiády, z nichž někteří možná nemají tak docela čisté svědomí. V příštím momentu se octnete zpátky v Protektorátu v roli některé z postav a dumáte, kam schovat inkriminující letáky, když vám na dveře buší gestapo. Mráz běžící po zádech je zaručen.

Pokud jste pyšnými majiteli Československo 38-89: Atentát, novou verzi obdržíte zdarma. A jak upozorňuje hlavní designér Vít Šisler z Filozofické fakulty UK: „Zisky z prodeje budou jako u předchozí verze hry použity na podporu vědy a výzkumu.“ Velice sympatický projekt. Snad se mu na Greenlightu zadaří. Pokud ano, můžete Attentat 1942 očekávat v druhé polovině letošního roku na Windows a Mac.

zdroj: Archiv

Nejnovější články