CCP ruší upírské MMO World of Darkness, soustředí se na vývoj EVE
zdroj: tisková zpráva

CCP ruší upírské MMO World of Darkness, soustředí se na vývoj EVE

14. 4. 2014 18:22 | Novinky | autor: Petr Poláček |

O upírské onlineovce World of Darkness jsme psali naposledy před rokem a dnes o ní možná píšeme úplně naposledy. CCP Games oznámila po sedmi až osmi letech vývoje zrušení World of Darkness, což krom jiného znamenalo padáka pro 56 zaměstnanců pobočky CCP v Atlantě. Všichni dostali odstupné a pomoc s hledáním nové práce, zbylí zaměstnanci CCP Atlanta se budou věnovat vývoji projektů v rámci EVE universa, což je „od roku 2006 vůbec poprvé, kdy se celá CCP bude věnovat jednomu universu,“ snaží se zrušení hry zahrát do autu tisková zpráva na homepage CCP.

CCP oznámila World of Darkness v roce 2006 a hra vycházela z pravidel deskové hry Vampire: The Masquerade. K spuštění očekávané onlineovky mělo dojít v roce 2012, ale rok předtím vedení CCP spuštění projektu posunulo a zaměstnance studia v Atlantě nechalo pracovat na PS3 projektu Dust 514. Po jeho vydání v létě loňského roku už jsme o World of Darkness v podstatě neslyšeli. 

„Rozhodnutí zrušit World of Darkness bylo jedním z nejtěžších, jaké jsem kdy musel učinit. Už dávno jsem se zamiloval do myšlenky sandboxového zážitku v tomto universu a v průběhu let jsem sledoval, jak se zapálení vývojáři snaží ideu realizovat,“ začíná své poněkud kostrbaté vyjádření ke zrušení World of Darkness šéf CCP Hilmar Veigar Pétursson.

Žádný konkrétní důvod bohužel neuvádí ani v dalších řádcích tiskové zprávy. Pouze děkuje všem vývojářům, co se na tvorbě WoD během sedmi (osmi) let podíleli a smutně konstatuje: „Snili jsme o hře, která hráče přenese do pohlcujícího světa World of Darkness, ale musím uznat, že naše opakovaná snaha nepřinášela výsledky. Doufám, že jednoho dne vám to vynahradíme.“ 

zdroj: Archiv

Jedinou alespoň trošku názornější ukázku ze hry jsme viděli na záběrech krátkého videa ze hry v roce 2012. Video si pusťte i když jde jen o průlet lokacemi. Více asi ze zrušené hry už nikdy neuvidíme...

Nejnovější články