Nová středověká akce Knights of the Temple
zdroj: tisková zpráva

Nová středověká akce Knights of the Temple

16. 5. 2003 22:22 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Na E3 prý často překvapí tituly, o kterých do té doby nikdo neslyšel.

Takovým případem je i počin od Starbreeze Studios a TDK Mediactive, hra Knights of the Temple. V této third-person akci, zasazené do středověkého světa 12. století, se ujmete role rytíře řádu templářů Paul de Raqueho, který se vydává na jednu z křížových výprav do svaté země. Vybaven mečem, sekerou, lukem a šípy se musí postavit všem nepřátelům, aby ve jménu jejího pána zachránil budoucnost pro křesťanskou Evropu. Základem hry bude středověký boj v klasickém hack-and-slash stylu s typickými zbraněmi, přitažlivá grafika a poutavý příběh. Kromě reálného světa se prý pustíte i do bojů s nočními můrami. Co přesně si máme pod tímto faktem představit, neví zatím asi nikdo. Možná hra nabídne dvě paralelní dimenze - skutečný světa a říši fantazii. Od tvůrců fantasy akce Enclave se dá očekávat všechno.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Na boji v Knights of the Temple je zajímavé i sledovat pohyby vašeho hrdiny. Jak asi myslíte, že mrštný a obratný bude chlapík v brnění, s hmotností několika desítek kilogramů a s mečem, který váží jako malé dítě? Ani vaši nepřátelé se nebudou chovat jako maníci z dnešních hollywoodských filmů, naopak, tihle lidé si svých životů váží, a tak pokud už na nějaké to střetnutí dojde, budou mít tendenci co nejvíce se krýt. O tom, že akce s mečem vypadá trochu jinak než ta z Quake asi nemusíme dlouze mluvit.

Grafika hry je prý úžasná. Zatím vám však můžeme nabídnout pouze obrázky z Xbox verze hry, která tento fakt jen podporuje a doufat, že ani ta "naše" na tom nebude hůř. Všechny obleky postav ve hře byly navrhovány podle skutečných předloh. Pro animace bojů s různými dobovými zbraněmi si Starbreeze Studios najali do motion-capturingu experty, kteří vědí, jak který kousek uchopit a použít. Grafika hry údajně stále ještě není finální, plánuje se přidání několika doprovodných efektů. Na IGN dnes vyšly nadšené dojmy, označující Knights of the Temple za potenciální budoucí hit. Zda se tamní redaktoři sekli nebo ne, budeme moci posoudit zhruba na konci roku.
zdroj: TTG, PR, IGN

kate

Nejnovější články